HP geeft Apotheker 1,2 miljoen jaarsalaris

Dollars

Leo Apotheker, de nieuwe baas van HP, gaat 1,2 miljoen dollar per jaar verdienen. Daarnaast krijgt hij jaarlijks een bonus van 4 miljoen dollar en nog eens 4,6 miljoen dollar voor kosten rond het verhuizen; een 'relocation allowance'. Verder krijgt hij 76.000 aandelen met een beperking. De helft van de aandelen zijn pas na 31 oktober 2011 geldig.

Apotheker is afkomstig van SAP dat hij begin 2010 verliet. De jaarlijkse bonus van Apotheker bedraagt 200 procent van zijn jaarsalaris, met een uitloop naar 500 procent. Het is onbekend wat voor afkoopregeling tussen HP en Apotheker is afgesproken. HP zegt dat het niet meer 2,99 keer dan de basissalaris van Apotheker zal zijn.

Apotheker volgt Mark Hurd op. Mark Hurd stapte op 7 augustus 2010 hals over kop bij HP op, nadat intern onderzoek uitwees dat hij onjuiste onkostendeclaraties had ingediend en een relatie zou hebben met een ondergeschikte. Hurd leidt sinds begin september 2010 samen met Larry Ellison softwarehuis Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In dit rijtje past geldschepper Bart Hogendoorn prima.

Sh.. waarom heb ik deze vacature niet gezien.

Het lijkt mij stug dat de 4,6 miljoen euro aan verhuiskosten met declaraties kan worden onderbouwd. Komt hij van Mars of zo? Misschien een onderzoek waard?

Een relatie met een ondergeschikte kan altijd worden aangetoond, namelijk die van principaal en agent.

Jazeker de Apotheker ...

Ik lees hier boven net: 'Snel een topsalaris slecht voor loopbaan'. Rot voor Leo...

Leo Apotheker, Bart Hogendoorn -

Ha denk je dan, Nederlanders aan het roer, maar bij het lezen van zulke bedragen krijg ik er echt de P in!

ik zou het wel interessant vinden om de voorwaarden voor de 4 mio bonus te zien. Moet hij nog iets bijzonders presteren voor dat geld of gewoon aanwezig zijn zo nu en dan.

@ C.F. Lef:
Apotheker is een Duitser, geen Nederlander.

hmm, het wordt tijd dat de balkenendenorm ook in het bedrijfsleven wereldwijd word ingevoerd. Wat zou er een hoop geld overblijven...kan alles ook betaalbaar worden voor Jan Modaal!

Prima salaris en onkostenvergoeding voor iemand die een van de mooiste hardwarebedrijven ter wereld gaat leiden.

Mensen moeten niet zeiken over zijn vergoedingenpakket. En de treurhoofden, zegelplakkers en puntenspaarders moeten dit soort berichten niet lezen. Balkenende norm invoeren... het idee alleen al. Hij gaat geen laptops inpakken, hij is verantwoordelijk voor tigduizend banen in het concern, het behoud daarvan, de groei en zo voort.

Wanneer leren mensen nou eens dat de Sovjet Unie gevallen is... CEO's in Amerika gaan geen 181.000 verdienen, dus zeur daar ook niet over.

@Bjorn Heisterkamp:
HP een van de mooiste hardwarebedrijven ter wereld? Keep on dreaming! HP is al jaar en dag een van los zand aan elkaar hangende club egoistische geldwolven.
Men kan haar eigen produkten (software/hardware) niet eens juist implementeren. Contracten raken altijd zoek. 3e partijen inhuren maar ze niet kunnen aansturen/bijsturen dus schromelijk overschreden supportcontracten.

Ik hoop dat Leo voor dat geld eens goed de bezem door die toko haalt!

Ai ai, als Leo maar goed ligt bij de aandeelhouders. Er kan nog flink gesneden worden in het personeel om winst te maken. Als je dat de aandeelhouders durft te beloven dan maakt het niets uit hoe het clubje eruit ziet.

@Anton,
Leo Apotheker is een van origine Poolse jood waarvan beide ouders bij het uitbreken van de 2e Wereldoorlog gevlucht zijn naar de Russisch-Chinese grens. Na de oorlog gingen ze in Aken (Duitsland) wonen waar Leo ter wereld kwam. Later werd hij een Belg. Van alle markten thuis dus wat nationaliteiten betreft :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-04T10:40:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.