Routermarkt kampt met omzetdalingen

Volgens marktanalist IDC is de routermarkt in de Emea-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) in het derde kwartaal van 2004 2,5 procent kleiner geworden. Daardoor had dezein het derde kwartaal van vorig jaar een omvang van 931,9 miljoen dollar, terwijl dat in het kwartaal daarvoor nog 956 miljoen dollar was.

De terugval is vooral te wijten aan de kleinere omzet uit de verkoop aan het mkb en thuisgebruikers. Die omzetdaling wordt veroorzaakt door de voortdurende prijzenslag, bijvoorbeeld voor draadloze routers.
 
De omzet uit het high-end marktsegment, dat het belangrijkste marktsegment is voor routers, steeg immers met 10,5 procent, naar 335,7 miljoen dollar. Juniper kon in het derde kwartaal van 2004 opnieuw marktaandeel afsnoepen van netwerkgigant Cisco.
 
De omzet van Cisco daalde met 3,4 procent in vergelijking met het tweede kwartaal. Als gevolg daarvan daalde ook Cisco's marktaandeel van 59,5 procent in het tweede kwartaal naar 58,5 procent in het derde kwartaal. Over het algemeen bleef Cisco (Linksys niet meegerekend) dus wel de grootste routerverkoper in Emea. Andere grote spelers zijn Juniper, Zyxel, Siemens en Netgear.
 
"Cisco's leiderschap in de Emea-routermarkt ligt voortdurend onder vuur, hoewel de kloof in marktaandeel tussen Cisco en nummer twee Juniper erg groot blijft", zegt IDC-analist Peter Hulleman.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-07T12:33:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.