De grootste ICT-missers van 2011

Storing

In 2011 waren wederom veel ict-storingen

In 2011 ging er heel wat mis in de Nederlandse en internationale ict. Computable verzamelde een top-tien van meest geklikte online artikelen over ict-missers. De grootste misser was wel de uitval van het Blackberry-netwerk in oktober 2011.

De Blackberry-storing trok veel lezers naar de Computable-site. Op de tweede plaats staat het artikel dat Shell en Philips ontevreden zijn over system integrator T-Systems. Op de derde plaats staat het artikel over het Waterschapshuis dat Logica voor de rechter sleept.

Lezers waren verder geïnteresseerd in rechtszaken, zoals die van de ex-directeur van Uphantis die geld eiste en kreeg van Sogeti. Ook de rechtszaak tegen de brugwachter van de Ketelburg trok de aandacht. Er onstonden ongelukken door de foute software en hardware die de Ketelbrug ondersteunden.

De meest gelezen artikelen gaan vooral over ict-zaken die zich in Nederland afspelen, zoals storingen bij de Rabobank en Getronics. Maar nieuws dat ict-afdelingen over de hele wereld treft wordt ook door lezers belangrijk gevonden, zoals het nieuwe licentiemodel van VMware, dat veel stof deed opwaaien vanwege hogere kosten, en uiteraard de Blackberry-storing.

De top-tien van ict-missers:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hum... nu mis ik hier toch wel het EPD drama (electronisch patienten dossier)

@Hans: Ja, het EPD had ik ook verwacht. Maar wacht even, daar gaan ze nou toch weer wel mee door? Of inmiddels alweer niet?

En wat dacht je van het drama Amsterdam !

Mijn Top 3:
1. Politie
2. Amsterdam
3. Diginotar

#Goos_over_ICT

De grootste missers worden tijdens de planning gemaakt. De ellende achteraf is meer tastbaar maar de oorzaak ligt vaak ver achter je.
Vandaar dat ik het Aanvalsplan Politie ICT zie las grootste misser. De plannen zien er niet goed uit. Zie: http://www.managementsite.nl/21651/ict-internet/falende-ict-projecten.html

Keurig nette derde plek voor hetWaterschapshuis, benieuwd hoe het wordt afgehandeld .

Misleidende titel. 'Populairste ICT-missers van 2011 op Computable' dekt de lading een stuk beter. Want om nou te zeggen dat het aantal lezers van een artikel bepaalt hoe groot de misser was, lijkt mij niet echt juist.

Wat dacht u van 22 personen die 'per ongeluk' werden gearresteerd; 50.500 autos die teruggeroepen moesten worden of de 25 miljoen dollar boete boven op de fout van 217 miljoen door een softwarefoutje.. :-)

Zie http://irishdev.com/Home/News/1633-Top-Software-Failures-of-.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-30T11:26:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.