i3 groep stelt ICT-calamiteitenplan Wolter & Dros op

Systeemintegrator i3 groep is begonnen met een bedrijfsimpactanalyse bij installatiebedrijf Wolter & Dros. In 2011 heeft installatiebedrijf Wolter & Dros i3 groep de opdracht gegeven een ict-calamiteitenplan op te stellen. De vraag was hoe Wolter & Dros de bedrijfscontinuïteit in geval van ict-verstoringen en -calamiteiten moet voortzetten.

Hierbij is gekeken naar wat de impact van een ict-storing op de continuïteit van de bedrijfsvoering is. Tevens is onderzocht wat de alternatieve scenario's zijn bij het uitvallen van toepassingen. In samenwerking met vertegenwoordigers van de bedrijfsvoering zijn vervolgens de prioriteiten voor het opstarten van ict-voorzieningen bepaald wanneer deze bedrijfsbreed zouden uitvallen.

Bedrijfscontinuïteit

Dit prioriteitenplan is van groot belang voor Wolter & Dros. De status van de ict-voorzieningen bepaalt of én hoe Wolter & Dros zijn kernactiviteiten kan uitvoeren om hiermee opdrachtgevers optimaal van dienst te zijn. Het onderzoek van i3 groep maakt helder welke onderdelen cruciaal zijn voor de bedrijfscontinuïteit. Hieruit blijkt dat vooral het blijven functioneren van het 24-uurs callcenter belangrijk is. Hier komen tijdkritische meldingen binnen.

I3 groep helpt Wolter & Dros door de onderliggende infrastructuur tegen het licht te houden. Hierbij worden betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van systemen aan de gestelde eisen getoetst. Daar waar ict-voorzieningen tekortschieten, wordt dit overzichtelijk in beeld gebracht. Samen met Wolter & Dros is inmiddels een aantal scenario's uitgewerkt om het calamiteitenplan te toetsen en verder te verbeteren. Hierdoor blijven de systemen van Wolter & Dros ook onder problematische omstandigheden functioneren.

Wolter & Dros

Wolter & Dros is één van de grootste installatiebedrijven van Nederland en houdt zich bezig met het ontwerpen, installeren, onderhouden en beheren van technische installaties in de werk- en leefomgeving. Wolter & Dros heeft 1800 medewerkers in dienst, verdeeld over 21 vestigingen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim driehonderd miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-06T10:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.