IT Koopwijzer adviseert over Dell-producten

Dell lanceert een online tool voor het mkb om snel en eenvoudig de meest geschikte it-oplossing van het bedrijf te vinden, die aansluit bij de behoeftes. Met de nieuwe IT Koopwijzer kunnen kleine en middelgrote bedrijven aan de hand van een interactieve vragenlijst een onafhankelijk advies krijgen voor de juiste hardwarekeuze.

De IT Koopwijzer levert advies voor aanschaf van laptops, desktops, monitoren en servers van Dell. Daarbij worden er oplossingen gegeven voor back-up en archivering. De tool is bedoeld voor bedrijven tot vijftig werknemers.

Het keuzeproces duurt gemiddeld niet langer dan vier minuten. Aan het einde van dat proces brengt de tool een algemeen en onafhankelijk advies uit voor Dell-hardware met bepaalde specificaties. Ook raadt de IT Koopwijzer de oplossing die het beste voldoet aan de gestelde eisen. De tool houdt hierbij zowel rekening met verschillen tussen afdelingen binnen een bedrijf als met de individuele voorkeuren en eisen van de geadviseerde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een algemeen en onafhankelijk advies uit voor Dell Hardware"

Als het nu echt onafhankelijk zou zijn, dan zou er ook HP, IBM en Acer in het vergelijk mee genomen worden :-)

Toch blijf ik het gevaarlijk vinden "geautomatiseerd advies". Wat nu als een organisatie zeer excotische wensen en eisen heeft? Ook bij kleine organisaties dient wel eens aan maatwerk gedaan worden.

Of is deze tool er alleen maar om de salesforce van de MKB-divisie van Dell verder te automatiseren en op termijn te reduceren?

Om de proef op de som te nemen maar even http://www.itkoopwijzer.nl/ doorlopen waarbij ik op elke vraag eerst antwoord: 'weet ik niet' heb gegeven en daarna willekeurig wat andere waarden. Niet verrassend was de uitkomst telkens dezelfde server.

Tja dit artikel riekt ook wel erg naar reclame.
Advies van Dell produkten kun je gewoon via de Dell website krijgen.
Nog beter kun je Dell even bellen en vertellen wat je nodig hebt of graag wilt. Met een beetje geluk krijg je een welgemeend en goed advies.
Dan nog de server wereld is groter dan Dell.

Mischien is het nog verstandiger om je IT spulletjes te laten kiezen door je IT-specialisten. Als je die als bedrijf niet hebt, dat huur je die expertise gewoon in. Kost welicht even wat maar bespaard je later een hoop elende. Maar goed ik besef dat ik nu wel heel naief klink.

Een geautomatiseerd advies, waar heb ik dat al eerder gezien/gehoord .... Ah, in 2004 en 2005 waren HP en Fujitsu daar ook al mee bezig. De vraag die bij mij rijst, even los van dit artikel predikend voor eigen parochie, of dit zal gaan werken bij het MKB. Ik ken namelijk menig ondernemer die met een laptop, desktop en een NAS en wat software gewoon hun ding doen.

Als we dan kijken naar prijs/kwaliteit dan weet ik zeker dat menig lid van het MKB bij een Saturn, Makro, Mediamarkt of een lokale PC boer aanzienlijk goedkoper uit is en dan zal het weinig meer uitmaken voor de betreffende ondernemer of die toevallig een HP of Dell op zijn bureau heeft staan.

Dappere poging van Dell om op een makkelijke manier een weg te vinden in het doolhof van hetgeen er te verkrijgen is obv behoeften ipv vanuit het product zoals bij mening fabrikant het geval is. Itkoopwijzer.nl ingevuld obv mijn behoeften... op het eerste gezicht komt er best een aardig advies uit (naast natuurlijk het advies voor Dell oplossing).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-22T15:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.