CIO twijfelt aan betrouwbaarheid netwerk

Ict-managers maken zich het meest zorgen over de beschikbaarheid en de snelheid van hun netwerk. Van 250 cio’s en netwerkbeheerders gaf 24 procent aan zich zorgen te maken over de beschikbaarheid, 21 procent vreest dat de snelheid van het netwerk onvoldoende is voor de behoeften van de onderneming. Dit blijkt uit recent onderzoek door netwerktoeleverancier Avaya.

Bijna driekwart van de managers geeft aan dat het netwerk in hun organisatie nog geen drie jaar geleden werd vernieuwd. Van hen maakt 26 procent zich bovendien zorgen over de kostenbesparingen die zij krijgen opgelegd. De ondervraagde managers werken bij organisaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Als belangrijkste aanleidingen voor het vernieuwen van de netwerken zien de managers virtualisatie (25 procent) en de trend om eigen apparatuur mee te nemen naar het werk (bring your own device, 21 procent). Ruim een kwart van de managers is van plan binnen anderhalf jaar te investeren in 10 Gig Ethernet. Ruim een vijfde geeft aan te willen investeren in network access control.

Avaya constateert dat bij de meeste organisaties netwerkbeheerders goed zijn voorbereid op calamiteiten. Van de ondervraagden zegt 88 procent te beschikken over een continuïteitsplan bij netwerkstoringen. Maar de netwerken zijn weinig flexibel. Van de organisaties heeft 41 procent een maand of langer nodig aanpassingen door te voeren. Slechts 22 procent zegt binnen een dag het netwerk te kunnen aanpassen.

Cloud computing

Over cloud computing is een meerderheid van de ondervraagde managers positief. Iets minder dan de helft ziet in een mix van een private en publieke cloud de beste oplossing voor hun organisatie. Iets meer dan een op de tien ziet helemaal geen rol voor cloud computing binnen hun organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe durf je jezelf als Manager ICT serieus te nemen als je niet voldoende controls in je netwerk inbouwt om de juiste informatie te vergaren, zodat je kunt bijsturen indien dat nodig is. Je zou je als ICT manager geen zorgen moeten maken: je zou op elk moment van de dag EXACT moeten weten wat de status is van je netwerk. Zo niet, dan ben je gewoon een incompetente manager ...

Ik ben erg benieuwd wat er allemaal onder het kopje netwerk binnen dit onderzoek valt?

Vooral de kwaliteit, redundantie en beschikbaarheid van externe verbindingen naar bijvoorbeeld de Cloud, externe DC, neven locaties of het internet zijn nog te vaak een ondergeschoven kindje.

En helaas komt men daar pas achter op het moment dat het vaak al te laat is.

Angst is een slechte raadgever! Kortom, kijk naar de zaken zoals ze echt zijn. Waarom maakt men zich zorgen om beschikbaarheid, snelheid etc. Wat zijn de trends en moet ik daaraan meedoen. Wat zijn realistische verwachtingen van ICT en een ICT netwerk?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-25T13:29:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.