HP vernieuwt infrastructuur Rijnland Zorggroep

Zorg

Rijnland Zorggroep heeft ict-leverancier HP geselecteerd voor het vernieuwen en uitbreiden van de gehele ict-infrastructuur. De scope van de vijfjarige overeenkomst met HP bevat ondermeer it-medische infrastructuur, managementsoftware en -diensten, werkplekken en managed print services. HP gaat Rijnland Zorggroep helpen bij ontwikkelingen, zoals het elektronisch patiëntendossier, een betere zorg aan het bed door betere beschikbaarheid van patiënteninformatie en optimale (regionale) samenwerking in de zorgketen.

'De explosieve groei van data en voortdurend veranderende regelgeving hebben een grote impact op onze technologie en de mate van flexibiliteit', zegt Marcel Kuin, lid van de raad van bestuur van Rijnland Zorggroep. 'HP kan ons helpen met het leveren van zowel de datacenter-infrastructuur als de benodigde software en support services.' Doordat een deel van de beheerwerkzaamheden door HP worden overgenomen, kan de ict-afdeling zich richten op de directe support en consultancy op innovaties die de zorgprofessionals ondersteunen.

Converged Medical Infrastructure

De infrastructure as a service (IaaS)-oplossing die HP levert geeft Rijnland Zorggroep de flexibiliteit die het nodig heeft en stelt de zorggroep in staat de kosten met de vraag te stroomlijnen. HP baseert de 'dual redundant datacenters' op de HP Converged Medical Infrastructure (CMI). Dit zorgt ervoor dat er effectiever kan worden gewerkt en de productiviteit en betrouwbaarheid van de zorg stijgt. Het geïntegreerde platform van HP-servers, storage, networking, software en printers verhoogt de efficiency van het beheer van de patiëntendossiers.

De HP Medical Archive System-software zorgt voor betere, veilige en sneller toegang tot de medische informatie. Het wordt geïntegreerd met Rijnland Zorggroep's Pacs-beeldsysteem en zal op de lange termijn de beheerkosten van medische beelden verlagen. De diverse beeldbanken worden geconsolideerd naar opslagmedia tegen een lagere prijs. Tegelijkertijd reguleert het de vereisten op het gebied van dataprivacy, dataprotectie en bewaarplicht.

3Par V400 en StoreOnce B6200

Ook levert HP twee 3Par V400-storagesystemen met 45 Terabyte aan capaciteit. Deze systemen zorgen voor betere opslagperformance van Rijnland Zorggroep en verhogen de beschikbaarheid. Bovendien ontlast het systeem de zorggroep van veel handmatige administratieve verrichtingen.

Daarnaast levert HP twee 24 Terabyte HP StoreOnce B6200-back-upsystemen. Deze zorgen voor vereenvoudigde operationele procedures, centraliseren het informatiebeheer en verhogen de betrouwbaarheid, door mogelijke handmatige fouten uit te bannen.

Managed Print Services

Tot slot levert HP zijn Managed Print Services aan Rijnland Zorggroep. Deze nieuwe, verbeterde kopieer- en printomgeving beschikt over een verhoogde kwaliteit en informatiebeveiliging. De omgeving biedt de mogelijkheid voor personeel om patiëntengegevens te scannen en direct op te slaan in het elektronisch patiëntendossier van de patiënt. De dienstentak van HP levert ook nog aanvullende diensten voor connectiviteit, housing, virtualisatie en management en monitoring op afstand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat raar, een andere zorggroep kiest juist weer voor EMC oplossingen.

Daar zegt men ook dat dit het beste aansluit op de wensen.

Je zou toch denken dat de use-cases nagenoeg hetzelfde zijn.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-10T17:08:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.