NWO: CWI behoort tot wereldtop

Succes

Het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) is opnieuw als 'excellent' beoordeeld door een internationale evaluatiecommissie. Volgens de commissie, die in opdracht van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) de evaluatie heeft uitgevoerd behoort het CWI tot de wetenschappelijke wereldtop. Daarnaast gaf de commissie enkele aanbevelingen, zoals het meer benadrukken van de nationale rol en het aanboren van extra financieringsbronnen.

De NWO evalueert zijn instituten elke zes jaar. De evaluatiecommissie voor het CWI bestond uit voorzitter Kees van Hee (Technische Universiteit Eindhoven), Carlo Ghezzi (Politecnico di Milano), Gil Kalai (Hebrew University of Jerusalem), Olivier Pironneau (Université Pierre et Marie Curie), Keith van Rijsbergen (University of Cambridge) en Marie-France Sagot (INRIA). Zij bezocht het CWI in mei 2011 en de evaluatie had betrekking op de periode 2005-2010.

Volgens het rapport van de evaluatiecommissie behoort het CWI tot de wetenschappelijke wereldtop en is het 'opmerkelijk dat een klein land als Nederland een onderzoeksinstituut van dergelijke kwaliteit heeft.' Het instituut heeft 'zeer interessant onderzoek, zeer goede onderzoekers en uitstekende publicaties en andere vormen van output, zoals (web)standaarden en sofware.' Verder is het CWI goed georganiseerd en heerst er op het instituut een goede sfeer.

Spin-off

Het CWI is sinds 1946 het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is gevestigd op het Science Park Amsterdam en is deel van de NWO. Er werken zo'n honderdzestig wetenschappers. Het instituut heeft inmiddels 21 spin-off bedrijven voortgebracht. Begin 2011 verkocht het CWI nog de spin-off VectorWise aan databasefabrikant Ingres Corporation. VectorWise ontwikkelt vernieuwende analytische databasetechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-18T15:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.