Ellison: Ontslag Hurd is grote blunder van HP

Dit artikel delen:

Terwijl Oracle-president Mark Hurd het publiek in San Fransisco tijdens OpenWorld toesprak, reageerde zijn baas Larry Ellison live op televisie op het ontslag van zijn president eerder bij ict-leverancier HP. 'HP maakte met het wegsturen van Hurd een enorme blunder, te vergelijken met het ontslag van Jobs jaren geleden bij Apple.' Wel voegde Larry Ellison daaraan toe dat hij HP bewondert als bedrijf. 'Voor iedereen van mijn generatie is HP het bedrijf dat je als icoon beschouwde.'

Volgens Ellison reageerden de beurzen zowel bij het ontslag van Jobs als bij het wegsturen van Hurd nerveus. 'En terecht', vindt hij. 'HP had en heeft een sterke man nodig die de problemen kan oplossen. Die mensen zijn schaars, maar Mark Hurd is zo'n vent.' Op de vraag van de interviewster wat er met Oracle zou gebeuren na een vertrek van hemzelf, antwoordde Ellsion: 'Maakt u zich over de toekomst van Oracle geen zorgen. Wij hebben Hurd.'

Ontslag bij HP

Mark Hurd werd bij HP de laan uitgestuurd na aantijgingen van seksuele intimidatie richting een oud-werkneemster van de ict-leverancier. Na een maand maakte Hurd al de overstap naar Oracle, nadat eerst nog even zijn HP-aandelen verzilverd had. HP probeerde zijn aanstelling bij Oracle via de rechter ongedaan te maken, overigens zonder succes. Uiteindelijk besloten beide ict-giganten de strijdbijl te begraven over Hurd.

Een redacteur van Computable reist op woensdag 17 oktober 2012 af naar het Engelse Londen om te praten met Mark Hurd over Oracle. De redactie stelt lezers in staat om vragen aan Mark Hurd te stellen. De vragen dienen te gaan over ontwikkelingen binnen Oracle op het gebied van strategie, technologie, producten, de markt of de toekomst. Computable verzamelt alle vragen en zal de meest interessante aan Mark Hurd voorleggen. De interessante vragen die niet gesteld kunnen worden, zullen worden voorgelegd aan de Nederlandse directeur Reinier van Grieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Larry Ellison grijpt blijkbaar naar de oude koeien om nog eens lekker te kunnen mopperen op HP. Het heeft er alle schijn van dat Larry flink met de rokkenjagende Mark in zijn maag zit.

Larry heeft zich door Mark uit wraakmotieven laten verleiden om de HP-UX business systemen een stoot onder de gordel te geven. Het stoppen van de Oracle-support voor de Itanium-systemen was het gevolg.

Een lange en voor Oracle slecht afgelopen rechtsgang later, lijken Larry en Mark nu niet veel meer dan ordinaire straatvechtertjes die niet tegen hun verlies kunnen. Ik heb alvast een vraag voor Mark: 'Mag je alweer samenwerken met vrouwelijke collega's?'

JansenVenneboer

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-04T10:41:00.000Z Mels Dees en Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.