Tech Data Nederland kondigt ontslagronde aan

De Amerikaanse distributeur Tech Data zet het mes in de Nederlandse organisatie. Aanleiding is de economische crisis waardoor consumenten en zakelijke eindgebruikers hun uitgaven en investeringen sterk hebben teruggebracht. Het bedrijf geeft niet aan hoeveel medewerkers moeten vertrekken maar bronnen rond het bedrijf uit Bodegraven melden dat er van de 378 medewerkers zo'n vijftig worden ontslagen. Dat is circa 15 procent van het huidige werknemersbestand.

Volgens algemeen directeur Henk Snijders heeft Tech Data de afgelopen maanden de organisatie al aangepast om te anticiperen op de negatieve marktontwikkelingen, zoals de afronding van de integratie met de vorig jaar september overgenomen hardwaredistributeur ETC en de sluiting van de vestiging van Quote Components in Oldenzaal eind juni. Daarbij kregen achttien medewerkers hun congé, terwijl in 2012 daar al zeventien man het veld moesten ruimen.

Waarborg

Snijders heeft echter ook moeten vaststellen dat verdere maatregelen noodzakelijk zijn. Tech Data Nederland en zijn partners blijven last houden van afnemende bestedingen door klanten. De verwachting is dat deze situatie nog geruime tijd aanhoudt. De directeur noemt de nieuwe herstructurering, waarbij zo'n vijftig man worden ontslagen, onvermijdelijk voor het waarborgen van de continuïteit en de groei van de organisatie in de toekomst.

'Uiteraard nemen wij onze verantwoordelijkheid als werkgever, zorgvuldigheid is van het grootste belang. Wij werken, samen met de ondernemingsraad en de vakbonden aan een gedegen sociaal plan. De verwachting is dat, na akkoord van bonden en ondernemingsraad, de herstructurering binnen twee maanden gerealiseerd is', aldus Snijders.

Woordvoerder Jhony Stalman benadrukt dat de ontslagronde niet specifiek betrekking heeft op de ex-ETC-medewerkers of bepaalde functies. Het betreft 'een brede populatie van functies binnen het 'nieuwe' Tech Data dat vanaf 13 mei 2013 actief is, dus inclusief de geïntegreerde bedrijven.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-15T15:41:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.