Trent levert glasvezelverbinding Zwarte Cross

Bezoekers muziekfestival

De glasvezelleverancier Trent uit Enschede heeft een glasvezelverbindiing gelegd naar festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde, waar van 25 tot en met 28 juli 2013 de Zwarte Cross wordt gehouden. De festivalorganisatie en mediapartners als 3FM en BNN maken gebruik van de verbinding van 400mbit/s voor het versturen van beeld en geluid.

De festivalorganisatie werd getipt door ondernemers op het aan de overkant van de weg gelegen bedrijventerrein De Kamp, dat zij sinds 2012 over een glasvezelaansluiting beschikken. Trent Glasvezel heeft de verbinding naar de Schans ruim voor aanvang van het festival gerealiseerd. Partner NDIX levert de aansluiting op zijn digitale marktplaats en DLA ICT en PE Netlogics leveren de benodigde internetfeed.

De Zwarte Cross, die een meerjarige samenwerking aangaat met Trent, is dankzij deze samenwerkende partijen klaar voor de toekomst en zal de komende jaren van de mogelijkheden dat snel internet biedt kunnen profiteren.

Millitary Boekelo

Trent levert al sinds 1999 glasvezel aan de zakelijke markt in Overijssel en Gelderland. De afgelopen jaren heeft de glasvezelleverancier een groot deel van de Achterhoek verglaasd, waaronder de bedrijventerreinen in Lichtenvoorde. Trent levert ook glasvezel aan evenementen als de FBK Games en de Millitary in Boekelo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Johannes, Volgende week Ohm, krijgen we ook te horen wie daar de infra verzorgt ?

Als je de kop en de eerste alinea leest, lijkt het alsof er een mega prestatie is geleverd, het nieuws waardig. Als je verder leest kom je er achter dat men enkel een fiber kabeltje of twee, wat routing en een beetje switching aan de andere kant van de weg heeft gezet. is dat nou echt iets dat zo breed uitgelicht moet worden ?

@Erwin

Hele artikel mist wel enige achtergrond als wat de Zwarte cross nu precies is, hoe het georganiseerd wordt en wat er te doen is. Technisch inderdaad allemaal niet indrukwekkend maar qua opzet wel leuk gedaan.

@pascal, Johannes,

Bij OHM 2013 hebben ze dat zelf gedaan, met de vrijwilligers.
Zoals het trekken van 3 km glasvezel: https://ohm2013.org/wiki/Team:NOC/Uplink-day.

Jos,
Vanzelfsprekend weet ik dat, en ook onder wiens leiding, daar ging het mij niet om.

Waar het mij meer om ging:
xs4all levert internet aan Pascal
eneco levert elektrukiteit aabn buurvrouw
Bakker Bart levert broodjes aan tante Nel

Ofwel wat is de nieuwswaarde dat een bepaald bedrijf de toch vrij alledaagse voorzieningen voor een toch vrij alledaags evenement levert.

Toegegeven niet elke dag zijn er ontwikkelingen die de moeite van het raporteren waard zijn. Dan moet je toch wat.

Redactie, misschien dat het tijd wordt dat we minder paarse krokodillen verhalen vertellen. het is zomer, en dus komkomertijd, waarom geen vervolg artikelen op de succes verhalen.

Beetje data mijnen in je eigen omgeving is volgens mij niet zo moeilijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-26T16:58:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.