Fenestrae levert derde generatie faxservers

Dit artikel delen:
Faxination Server 2013 managementportaal

Hard- en softwareleverancier Fenestrae in Den Haag komt met de Fenestrae Faxination Server 2013, een zogeheten derde generatie faxserver. Het nieuwe web-based managementportaal regelt het beheer van de server op afstand. Dat kan vanaf elke telefoon of tablet. Met de previewfunctie kan op een mobiel apparaat worden beoordeeld of fax direct moet worden verwerkt, of dat het downloaden kan worden uitgesteld.

Fenestrae Faxination Server is een schaalbare, on-premise faxoplossing waarmee bedrijven faxverkeer kunnen consolideren in het datacenter. De out-of-the-box integratie met email, enterprise applicaties en multifunctionele printers maakt fax machines en handmatig faxen overbodig.

De derde generatie faxserver consolideert het faxverkeer in het datacenter. Dit maakt traditionele fax machines en eenvoudiger faxservers overbodig, reduceert kosten en vergemakkelijkt het voldoen aan regels rondom accounting en auditing. Meer dan duizend bedrijven als Vodafone, ING en de Royal Bank of Scotland maken gebruik van Faxination Servers van de Nederlandse leverancier Fenestrae.

Veel bedrijven zien de mogelijkheden van kostenbesparing op faxverkeer over het hoofd, consteert Fenestrae. Veel ict-afdelingen zijn zich niet bewust van het wijdverbreide gebruik van fax binnen bedrijfsprocessen zoals inkoop en orderverwerking en verzuimen hierdoor de infrastructuur te optimaliseren.

Intensief faxen

De fax blijft voor vele sectoren essentieel, weet Fenestrae. Vooral de internationale handel en gereguleerde sectoren zoals het bank- en verzekeringswezen en de gezondheidszorg faxen intensief. Uit een recent onderzoek bij een middelgroot Nederlands ziekenhuis is gebleken dat dit gemiddeld driehonderdduizend faxen per jaar ontvangt en verstuurt. Het merendeel van de bedrijven gebruikt nog traditionele faxmachines of faxservers van de eerste generatie, die relatief duur in onderhoud zijn.

Fenestrae is opgericht in 1990 en levert producten die de kosten van papierstromen binnen organisatie helpen verlagen. De belangrijkste producten zijn Udocx en Faxination Server. Udocx is een scan-, opslag-en zoekproduct voor het digitaliseren van documentstromen binnen organisaties. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in Amerika, Duitsland, Spanje en Hongkong. Fenestrae heeft ruim duizend klanten in meer dan veertig landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

uit het artikel: duizend klanten in meer dan veertig landen. .. Spectaculair nieuws..:

kortom minder dan 25 klanten per land... Fax is een uitstervend medium, zelfs diehard gebruikers als Justitie kijken om naar wat anders. Over 5 jaar moeten we het woord opzoeken in een woordenboek om te zien wat het ook al weer betekende, of gaan we naar een museum om er een te bewonderen.

Euh Maarten....

Duizend klanten is natuurlijk niet gelijk aan het aantal faxen, in 2011 waren er nog meer dan 10 miljoen apparaten in Europa en zolang deze gebruikt worden zullen bedrijven er toch een voorziening moeten hebben. Er zijn zelfs een heleboel cloud-based oplossingen want papierstroom is misschien wel gedigitaliseerd maar het proces zelf is vaak nog ongewijzigd.

@Ewout

niet iedereen is klant bij Fenestrae,

Daarnaast faxverkeer is vrijwel niets meer van wat het ooit was. Wellicht ontgaan, maar email en andere communicatietoepassingen (zie www.communicatietoepassingen.nl) hebben dat ruim overgenomen.

Maarten,
Justitie is al lang deze fase voorbij. In 2002 was ik betrokken bij het opzetten van een pilot van Faxination bij Justitie in A`dam.
In die tijd hebben we veel ellende gehad met het faxkaartje i.c.m Exchnage 5.5 en Windows NT. Ik hoop dat Jusitie inmiddels haar mailomgeving naar wat hogere versie geupgrade heeft!

Faxination is een mooi product, hij kent een break even, je kunt niet zomaar roepen dat dit altijd voordelig is. Zet alles eerst goed op papier.

@Reza,

Uit de harde praktijkervaring, moet ik je teleurstellen. Faxen hebben een juridische basis en dan is email niet "voldoende".

Natuurlijk zijn er middelen, faciliteiten die dat waarborgen, maar elke organisatie heeft een bepaalde massatraagheidsconstante.....

Daarnaast er zijn ook fax aanleverende, en dan komt de fax-kip en het fax-ei weer om de hoek kijken.

Maarten,

Bij veel (kleine) bedrijven staat een multifunctional die bijvoorbeeld gebruikt wordt om bestellingen (met handtekening) door te geven. Er komt aan de andere kant echter al lang geen papier meer uit maar een digitaal document dat zoals Reza aangeeft in mail, CMS of ander systeem komt. Faxination server van Fenestrae is geen ouderwetse 'teleprinter' maar een papierloze oplossing, mogelijk was dat je ontgaan;-)

@Ewout,

zeker niet, maar faxen is niet echt meer de trend om het voorzichtig uit te drukken. "Zelfs" webwinkels gebruiken geen fax... en in het cloud woordenboek komt het woord fax ook niet meer voor. Inderdaad een multifunctional kan ook scannen, maar in faxformaat gaat dat vrijwel nergens meer weg. Daar zijn inmiddels veel betere formaten voor. Daarnaast echt faxen over een voip of IP infrastructuur geeft effectief 9K6.... Kortom scannen en evrzenden ja faxen in faxformaat is exit.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-29T12:34:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.