Huawei opent Europees demonstratiecentrum

V.l.n.r. Leon He, president Huawei Enterprise West Europa, de spreekstalmeester, staatssecretaris Frans Weekers, Simon Xinn, ceo Huawei Benelux en Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen.

Het Chinese ict-concern Huawei heeft een nieuwe expositieruimte in Amstelveen geopend. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën verrichte met onder andere burgemeester Jan van Zanen de openingshandeling van dit Enterprise Exhibition Center. In deze demonstratieruimte, circa 250 vierkante meter groot, showt Huawei zijn nieuwste ict-innovaties voor de Europese zakelijke markt. Het bedrijf beschouwt West-Europa als de belangrijkste markt voor zijn zakelijke ict-activiteiten.

De expositieruimte toont oplossingen op het vlak van bedrijfsnetwerken, draadloze oplossingen, datacentertechnologie, cloudsystemen en unified communications en samenwerkingsoplossingen. Huawei levert producten als de datacenter switch Cloudengine, een LTE (4G wireless) multimedia-trunking breedband-oplossing, het eerste panoramische videoconferencingsysteem en de all-flash (ssd) opslagoplossing (OceanStore 18800F).

West-Europa

Met het Enterprise Exhibition Center in Amstelveen bedient Huawei de Europese markt. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 7500 medewerkers in Europa, waarvan achthonderd in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf wil nog eens 5500 medewerkers aantrekken in de komende vijf jaar.

‘West-Europa blijft de belangrijkste markt voor Huawei Enterprise’, zegt Leon He, president van Huawei Enterprise in West-Europa. ‘Onze prestaties hier zullen bepalend zijn voor het wereldwijde succes van Huawei.’ Tot de belangrijkste concurrenten behoren onder meer Cisco, Dell, HP en VmWare.

‘De vestiging in Amstelveen is volledig gericht op zakelijke activiteiten en is daarom een uitstekende plek om ons Enterprise Exhibition Center voor West-Europa te vestigen’, voegt Simon Xin, ceo van Huawei Benelux, toe. ‘Een flink aantal van onze klanten heeft hun hoofdkantoor in Nederland. Daarnaast is Amstelveen uitstekend te bereiken voor onze andere West-Europese klanten. Nederland beschikt bovendien over goed opgeleide en getalenteerde it’ers.’

Zelfvertrouwen

Staatssecretaris Weekers van Financiën toonde zich opgetogen over de nieuwe investering van Huawei in Nederland. 'Zo'n tien jaar geleden startte het bedrijf in de regio met vijf man. Inmiddels is Huawei uitgegroeid tot een werkgever van zo'n 450 man en dat aantal blijft groeien.'

Weekers bezocht in het voorjaar van 2012 tijdens een werkbezoek aan China het hoofdkantoor en de campus van Huawei. Hij was onder de indruk van de Silicon Valley-sfeer die er heerste. Hij merkte dat het Chinese bedrijf zijn huis op orde heeft en wereldwijd zelfvertrouwen uitstraalt.

De bewindsman denkt dat Chinese bedrijven zich in Nederland ook snel thuisvoelen door de open cultuur. Natuurlijk speelt het gunstige belastingklimaat ook een rol, maar benadrukt hij: 'Wij rollen de rode loper niet meer uit voor bedrijven die in Nederland alleen een postbus willen openen. Ze moeten echt inhoud toevoegen en Huawei is hier een goed voorbeeld van.'     
  
Burgemeester Van Zanen van Amstelveen wees er op dat zijn gemeente een grote expat-gemeenschap kent, met onder meer veel Japanners, en ervaren is in het omgaan met werknemers van buitenlandse bedrijven en kennismigranten. Samen met de gemeente Amsterdam is Amstelveen actief in het binnenhalen van multinationals die in de regio een (Europees) kantoor willen vestigen.  

Inmiddels zijn er zo'n 360 Chinese bedrijven in Nederland met een vestiging actief. Li Fei, economisch attaché van de Chinese ambassade in Nederland, prees tijdens de openingsceremonie de open cultuur en de financiële hub  van de regio Amsterdam.

Partners

In de Benelux heeft Huawei samenwerkingen met KPN, T-Mobile, Vodafone, Belgacom en Mobistar, onder andere voor het aanleggen van 3G- en 4G-netwerken. Het bedrijf zegt jaarlijks 45 miljoen dollar te investeren in de Benelux-organisatie. Het bedrijf richt zich met zijn zakelijke oplossingen op het midden- en kleinbedrijf, multinationals, onderwijs en overheidsorganisaties (met name gemeenten).

De netwerkoplossingen van Huawei worden gebruikt in diverse Europese ziekenhuizen en scholen. Cern, de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek, koos onlangs voor het cloud opslagsysteem van Huawei Enterprise ter voorbereiding op de enorme toename van datavolumes die Cern verwacht.

Huawei is bovendien leverancier van draadloze oplossingen voor de stadions van twee grote Europese voetbalclubs: Glasgow Rangers en Borussia Dortmund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opmerkelijk, hoe weinig aandacht er door 'professionals' wordt gegeven aan de bewegingen van Huawei.
De kenners weten dat die tsunami er komt, maar ze hebben geduld. Omdat Huawei geduld heeft.

En ze kunnen demonstreren als de besten. Tjienamen Plijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-18T13:07:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.