Accenture koppelt IntelliVue en Google Glass

Google Glass

Elektronicaconcern Philips en ict-dienstverlener Accenture hebben Google Glass geschikt gemaakt voor de gezondheidszorg. Zo willen beide bedrijven onderzoek doen naar het verbeteren van de effectiviteit en de efficiëntie van chirurgische behandelingen. De bedrijven verbonden de Google Glass met Philips’ IntelliVue-patiëntbewakingsoplossing. Het laat zien dat een perfecte overdracht van vitale functies van de patiënt naar Google Glass praktisch toepasbaar is. Artsen krijgen daarmee handsfree toegang tot essentiële klinische gegevens.

Het concept laat zien hoe een arts die de display draagt de vitale functies kan controleren en tegelijkertijd kan reageren op ontwikkelingen tijdens de chirurgische ingreep, zonder zijn blik van de patiënt of de procedure te hoeven afwenden. Een chirurg kan de vitale functies van de patiënt ook op afstand volgen of de hulp van artsen op andere locaties inroepen.

Verbetering kwaliteit van leven

‘We leven in een wereld waar flexibiliteit voorop staat en waar revolutionaire ideeën moeten worden vertaald in oplossingen die mensen praktisch kunnen toepassen’, meent Michael Mancuso, ceo Patient Care and Clinical Informatics bij Philips Healthcare. ‘In dit onderzoek wordt gekeken hoe we de toegang tot de juiste informatie op het juiste moment voor artsen kunnen verbeteren, zodat ze zich kunnen concentreren op efficiëntere en effectievere patiëntenzorg. Het is een eerste stap in het onderzoek naar mogelijke toepassingen van bestaande technologieën voor verbetering van de kwaliteit van leven bij patiënten.’

Onderzoekers van het nieuwe Philips Digital Accelerator Lab, dat alle Philips-sectoren betrekt en locaties heeft in Nederland en India, ontwikkelden samen met onderzoekers van locaties van Accenture Technology Labs het eerste proof of concept om zo de mogelijkheden te onderzoeken van een Google Glass in combinatie met Philips IntelliVue-patientbewakingsoplossingen. Het biedt de mogelijkheid om meer onderzoek te doen naar de mogelijkheden van integratie van Google Glass met oplossingen van Philips Healthcare.

Verder optimaliseren

‘De samenwerking tussen Accenture en Philips laat zien welke mogelijkheden draagbare systemen in de zorgbranche kunnen bieden’, zegt Accenture-cto Paul Daugherty. ‘Ze kunnen chirurgen helpen effectiever te werken en de zorg voor de patiënt verder optimaliseren. Het bijzondere hiervan is dat het zo mooi laat zien hoe digitale technologieën onze manier van werken en ons leven ingrijpend kunnen veranderen. We zijn blij dat we deze visie samen met Philips hebben kunnen verwezenlijken.’

Het onderzoek naar de Google Glass IntelliVue-oplossing was niet alleen gericht op de mogelijkheid om handsfree te werken, maar was ook bedoeld om te kijken hoe overdracht van patiëntgegevens tijdens een procedure de mobiliteit van de behandelaar kan verbeteren. Verder onderzoek kan duidelijk maken hoe artsen en anesthesiologen alle aandacht bij de patiënt kunnen houden terwijl ze live de essentiële bewakingsgegevens van de patiënt in beeld krijgen.

Google Glass proof of concept - Philips Healthcare

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-04T15:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.