Wereldwijde ongecomprimeerde HDTV-conferentie

Dit artikel delen:

Voor het eerst in de geschiedenis vond afgelopen nacht vanuit Nederland een ongecomprimeerde High Definition Television (HDTV) uitzending tussen elf verschillende locaties ter wereld plaats.

Een ongecomprimeerde HDTV-stream van 1.5 Gbps werd van Amsterdam naar Seattle verstuurd. Daarnaast werden twee multicast streams van 1,5 Gbps ontvangen. De audio en video werden in Seattle gemixt en vervolgens gemulticast naar de tien andere locaties. Er werd gebruik gemaakt van reguliere ip-netwerken.

 

De netwerkverbinding vanuit het LightHouse in Amsterdam naar NetherLight, het optische internetknooppunt voor internationale researchnetwerken werd gelegd door SARA. Van NetherLight werd het netwerk gekoppeld aan het ip-netwerk van SURFnet.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

is er iets bekend over het soort HD, zoals bv. de resolutie, progressive scan of interlaced??

So? Wat zijn de resultaten en wat gaat dit betekenen voor de toekomst van HDTV? En wat heb ik er als consument aan? Het aantal Gbps is grappig, maar als ze geen bruikbare toepassingen/diensten is dit ook weer een Gigaflop.

Geflopt

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-17T10:14:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.