Nauwelijks méér Internet-aansluitingen in Amerika

De Amerikaanse markt voor particuliere Internet-aansluitingen lijkt verzadigd. Eind 2006 zal slechts één procent meer huishoudens in de Verenigde Staten voorzien zijn van een internet-aansluiting.

Nu heeft 63 procent van de Amerikanen een Internet-aansluiting, eind 2006 zullen dat er 64 procent zijn. Dat voorspelt marketing-onderzoeksbedrijf Parks Associates. In totaal hebben 39 miljoen Amerikaanse huishoudens geen Internet-aansluiting; breedband noch inbel. Van deze groep heeft 31 miljoen daarnaast ook geen pc.

Van de overige acht miljoen Internet-loze huishoudens is slechts een kwart van plan om dit jaar Internet-toegang te nemen. De andere driekwart heeft daarin geen interesse, bijvoorbeeld omdat ze al internetten vanaf hun werk, of vanuit Internet-café’s of bibliotheken.

Ook in Nederland vlakt de Internetgroei af, doordat in september 2005 al 76 procent van de huishoudens een Internet-aansluiting had. Het breedband-gebruik stijgt nog wel. In de eerste negen maanden van 2005 kwamen er 677.600 breedband-aansluitingen bij, en verdwenen 506.900 inbelaansluitingen. Dat bleek eind januari uit cijfers van Telecompaper.

In technologieland Taiwan blijft het aantal Internet-aansluitingen alleen maar groeien. Zestig procent van de bevolking beschikt zelfs over een breedband-aansluiting, terwijl 17,69 procent van de bevolking overweegt om in de komende zes maanden breedband te nemen. Dat blijkt uit cijfers van het Taiwan Network Information Center (TWNIC).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-27T15:40:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.