Nederlanders registreren meeste domeinnamen

Dit artikel delen:
Award

Nederland is kampioen domeinnamen registreren

In Nederland worden de meeste landdomeinnamen per hoofd van de bevolking geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Het .nl-domeinnaam is vierde landdomein ter wereld. Van de landdomeinnamen wordt .cn het meest gebruikt.

Nederland heeft het hoogste aantal geregistreerde landdomeinnamen per hoofd van de bevolking. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Volgens cijfers van de SIDN zijn op dit moment bijna 3,2 miljoen .nl-domeinnamen in Nederland geregistreerd. Met ongeveer één registratie op elke vijf inwoners van Nederland, staat het .nl-domein op de eerste plaats als gekeken wordt naar het aantal landdomeinnamen per inwoner.

Het .nl-domein is het op drie na grootste landendomein ter wereld, na .cn (China, bijna dertien miljoen registratie), .de (Duitsland, ongeveer 12,4 miljoen registraties) en .co.uk (Groot-Brittannië, ongeveer 7,2 miljoen geregistreerde domeinnamen).

Nog meer .nl-domeinnamen

SIDN wil nog meer .nl-domeinnamen registreren. Daarom heeft het de tariefstructuur aangepast. Het hoopt zo dat registrars de kosten voor een domeinnaam verlagen. Kleinere registrars zijn het niet eens met de tariefswijziging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tja, gemiddeld kom je uit op een registratie op elke vijf inwoners van Nederland.
Maar je hoeft tegenwoordig geen Nederlander meer te zijn om een .nl domeinnaam te registreren.
Er zijn ook bedrijven en personen die er tien of zelfs honderden domeinnamen hebben geregistreerd.

Dus dat gemiddelde is leuk, maar niet 1 van de 5 personen heeft een domeinnaam.
Het aantal bedrijven of personen dat veel domeinnamen heeft geregistreerd is weliswaar erg klein, maar die nemen wel veel van die 3,2 miljoen .nl-domeinnamen voor hun rekening.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-12T10:37:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.