SP stelt vragen over tariefsverandering SIDN

Dit artikel delen:

Tweedekamerlid Arda Gerkens heeft kamervragen gesteld over de tariefsverandering bij Stichting Internet Domeinnamen Nederland (SIDN). Zij wil dat de NMa onderzoekt doet naar de kortingsregeling voor deelnemers die meer dan tienduizend domeinnamen registreren.

Arda Gerkens, tweedekamerlid voor de Socialistische Partij (SP), heeft kamervragen gesteld aan staatssecretaris Frank Heemskerk over de tariefsveranderingen bij Stichting Internet Domeinnamen Nederland (SIDN). De vragen gaan vooral over de kortingsregeling die de domeinbeheerder geeft aan partijen die meer dan tienduizend domeinen registreren.

Gerkens wil graag dat de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) de kortingsregeling onderzoekt. Ze vraagt de staatssecretaris de NMa daartoe opdracht te geven en de Tweede Kamer hierover in te lichten.

Tariefsverandering

SIDN schafte de tarieven voor wijzigingen af. Deelnemers hoeven niet meer te betalen als ze een nieuwe domeinnaam registreren of als ze een adreswijziging doorgeven. Wel ging het abonnementstarief voor registrars omhoog met vijftig euro per kwartaal. Daarnaast geeft de stichting registrars, die meer dan tienduizend domeinnamen registreren, een korting die kan oplopen tot acht procent. De korting wordt echter alleen berekend voor domeinnamen boven de kortingsgrens.

De kleinere registrars zijn een petitie gestart tegen de tariefswijziging. Volgens hen ondermijnt de kortingsregeling hun positie. Berrie Pelser, initiatiefnemer van de petitie: "De grotere registrars kunnen zo domeinnamen goedkoper op de markt brengen."

SIDN gaat niet in op de petitie. Zij vinden dat de pleitbrief door te weinig registrars is ondertekend. Daarnaast zouden de Nederlandse tarieven lager zijn dan de tarieven van domeinbeheerders in andere landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-22T14:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.