MCI stort zich op voice over ip

Dit artikel delen:

Was MCI vroeger eigenaar van een groot telecommunicatienetwerk waarop gewone telefoondiensten werd aangeboden, nu gaat het bedrijf grootscheeps inzetten op voice over ip. De nieuwe topman, Michael Capellas, denkt namelijk dat ip-telefonie de toekomst heeft.

MCI heeft volgens C/Net nog altijd een netwerk dat bij uitstek geschikt is om er voice over ip-achtige diensten voor te ontwikkelen. Dat ziet ook Capellas, die oorsponkelijk komt van Hewlett Packard, in. Volgens hem kunnen video, spraak en data straks gemakkelijk over een netwerk en hoeft het niet meer over drie verschillende netwerken. "De regels van het spel zijn aan het veranderen," zegt hij.

"Spraak, data en muziek zijn tegenwoordig allemaal gedigitaliseerd en dat zijn ook diensten waar mensen toegang toe willen. Maar uiteindelijk gaat het alleen om een paar pakketjes die over een netwerk heen moeten en op een ip-netwerk zien al die pakketjes er hetzelfde uit."

Onderdeel van de MCI-strategie is om het netwerk verder uit te rollen. MCI is al aanwezig op zes continenten in 140 landen.Verder zal MCI zich richten op het afsluiten van meerdere allianties. Zo kondigde MCI onlangs een samenwerkingsverband aan tussen Microsoft om uiteindelijk voice over IP-diensten aan te kunnen bieden aan eindgebruikers. "Bijna iedereen zit toch al op  Windows," zo verdedigde Capellas zijn keuze voor Microsoft.

Volgens Capellas zal MCI voor het einde van het jaar al zijn verkeer --waaronder ook telefonieverkeer-- over een geconvergeerd ip netwerk laten lopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-13T10:55:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.