Raad van commissarissen stapt op bij TIE Kinetix

Verschil van inzicht blijft na achttien maanden discussie

Dit artikel delen:

De voltallige raad van commissarissen (rvc) van e-commerce-automatiseerder TIE Kinetix uit Breukelen is opgestapt. Aanleiding is een verschil van inzicht in de te volgen koers. De rvc wilde een snellere groei afdwingen middels het zoeken naar een investeerder, waardoor TIE mogelijk van de beurs zou verdwijnen, en overnames; de directie en een aantal grotere aandeelhouders houden vast aan het beleid van organische groei.

In de afgelopen achttien maanden is er binnen TIE volop gediscussieerd over het te volgen beleid, meldt het bedrijf. De commissarissen Ton Veth, Erik Honée en Dirk Lindenbergh stellen nu vast dat zij zich niet kunnen vinden in de huidige strategie van de beursgenoteerde onderneming en hebben hun vertrek aangekondigd. Over hun opvolging is nog niets bekend.

TIE leed in het afgelopen boekjaar, dat eind september sloot, een paar miljoen verlies. De omzet daalde met ruim 15 procent tot 18,9 miljoen euro. De bedrijfsresultaten werden onder meer negatief beïnvloed door het gedoe rond en stopzetten van een aantal activiteiten, zoals een paar EU-projecten en Duitse hostingactiviteiten.

Flow

Toch is TIE positief over het lopend boekjaar. Het wil onder meer geld steken in de verkoopdivisie, marketing en ondersteunende systemen. Verder verwacht het bedrijf veel van Flow, het platform voor elektronisch facturen (het vroegere e-portaal van Logius). Recent sloten de gemeente Haarlem en het Ministerie van Justitie en Veiligheid hiervoor contracten. In 2017 kozen de gemeenten Rotterdam en Amsterdam eveneens voor Flow, net als een niet nader genoemde Amerikaanse klant.

Voor de internationale expansie en uitbreiding naar meer verticale markten van zijn tools om e-handel mee te drijven werkt TIE met een aantal partners. Vorig jaar sloot het bedrijf - naast de bestaande partner Epicor - samenwerkingsovereenkomsten met Google, Oracle, Exact, Unit4 en Syspro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-16T11:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.