Ai-zoektechnologie 904Labs in handen van Sooqr Search

Dit artikel delen:
Onderzoek

Sooqr Search neemt de Ai for Search-technologie van het Amsterdamse 904Labs over. De Utrechtse tech-scale-up wil de zoekmachine integreren in zijn productportfolio om zo een ultieme zoek- en conversie-optimalisatietool voor klanten te realiseren.

904Labs is een sinds 2014 opererend, Amsterdams zoektechnologiebedrijf, gespecialiseerd in industrie-brede ai. De twee oprichters, Manos Tsagkias en Wouter Weerkamp, evenwel maakten bekend te willen stoppen na tot de conclusie te zijn gekomen dat technologie hun drijfveer is, niet het ondernemerschap. Liever dan een bedrijf runnen, ontwikkelen zij ‘nieuwe, cutting edge-technologie’.

‘Daarom hebben wij ervoor gekozen een nieuwe weg in te slaan en Sooqr daarbij ruim baan te geven gebruik te maken van onze magische 904Labs-technologie’, aldus het tweetal in een persverklaring. Om eraan toe te voegen dat de Ai for Search het afgelopen jaar zo'n vijftien landen bereikte.  

Baas van Sooqr Search, Albert Mombarg, is content met de acquisitie van de technologie: ‘Wij zijn al meerdere jaren partner van 904Labs. Door het verkrijgen van deze technologie kunnen wij ons huidige productportfolio verrijken en in de nabije toekomst nieuwe en verbeterde producten lanceren.’

Sooqr is een in 2015 opgerichte tech-scale-up uit Utrecht en clamt meer dan duizend klanten wereldwijd te bedienen, vooral binnen de e-commercesector (met bedrijven als Primera, Tele2, Bridals by Lori en Ajax in het portfolio).

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-21T09:09:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.