TWS lijft Skyberate en MageHost in

Dit artikel delen:

Hostingbedrijf Skyberate komt in handen van het hosting-conglomeraat Total Webhosting Solutions (TWS), waarachter investeringsmaatschappij Strikwerda Investments zit. Ook MageHost uit Valkenswaard wordt ingelijfd. Het overnamebedrag is bij beide overnames niet bekendgemaakt.

Skyberate uit Doetinchem focust met name op e-commercebedrijven met onder meer ecommerce-oplossingen van Magento, Wordpress en Shopware. Eigenaren van Skyberate, Jeffrey Brussen en Sander Dingen, hebben hun bedrijf verkocht met hulp van adviesbureau Hogenhouck m&a. Met de overname willen Brussen en Dingen het bedrijf verder brengen, ook internationaal. De heren zelf gaan nieuwe wegen bewandelen en verlaten de onderneming.

MageHost is gevestigd in Valkenswaard en een Magento en Shopware-hostingspecialist. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Jeroen Vermeulen. Hij blijft werkzaam bij het bedrijf dat vooral gaat focussen op de technische ontwikkeling van het platform. De operationele en commerciële taken neemt TWS over. 

Overnamejacht TWS

Strikwerda Investments, het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, bouwt sinds een paar jaar via overnames een webhostingportfolio op onder de paraplu Total Webhosting Solutions (TWS). Zo nam het bedrijf vorig jaar Argeweb van KPN over en kocht het Axarnet, een Spaanse leverancier van web- en cloudhosting. In het portfolio bevinden zich daarnaast onder meer bedrijven als Yourhosting, Versio, PC Extreme, Realhosting, De Heeg, Savvii, Provider, Neostrada en Reviced Cloud Services.

Naast TWS kent Strikwerda Investments nog het vehikel Total Specific Hosting (TSH), waaronder partijen als Vancis en NEH vallen. Deze bedienen met een groter web- en cloudhostingportfolio de grotere bedrijven met managed sourcing-diensten. TWS richt zich op kleinere bedrijven met webhosting- en domeinregistratiediensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-31T09:56:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.