Managed hosting door True

CityBeacon en Eurofiber werken aan Smart City

 

Smart City

CityBeacon en Eurofiber gaan Nederlandse steden samen voorzien van ‘CityBeacons’ (stadsbakens). De beacons worden geïntegreerd op het glasvezelnetwerk van Eurofiber en verschijnen begin 2016 in het centrum van Eindhoven. Deze samenwerking gaat inwoners, bezoekers, bedrijven en gemeenten onder andere stadsinformatie, straatverlichting, beveiliging, internet en routeinformatie bieden en draagt bij aan de ‘Smart City’.

Een ‘CityBeacon’ is een vier meter hoge zuil die verschillende functies aanbiedt, zoals Wi-Fi, camera’s, straatverlichting en videoschermen. De CityBeacons vormen een verbonden platform die het mogelijk maakt om informatie uit te wisselen en nieuwe functies te ontwikkelen, ze leveren een bijdrage aan de ‘Smart City’. Het doel van de CityBeacons is om inwoners, bezoekers, ondernemers en de stad dichter bij elkaar te brengen. ‘De grote kracht van de CityBeacons is de integratie van verschillende functies binnen één intelligent platform, waardoor je een wildgroei aan verschillende infrastructuren voorkomt’, aldus Jeanine van der Vlist, commercieel directeur van Eurofiber.

Het platform wordt geïntegreerd op het glasvezelnetwerk van Eurofiber. ‘De infrastructuur van Eurofiber maakt een snelle uitwisseling en continue beschikbaarheid van data mogelijk en legt de basis voor een slimmere en efficiëntere inzet van middelen. Onze samenwerking maakt de weg vrij naar slimmere steden’, aldus Arthur van de Poll, ceo bij CityBeacon. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5670645). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×