Qurius wil oud-topvrouw Ordina als commissaris

Erp-dienstverlener Qurius draagt Reggie de Jong voor als lid van zijn raad van commissarissen. De Jong gaf tot juni 2009 leiding aan Ordina BPO, de procesuitbestedingsdivisie van Ordina die vanaf april 2009 in handen van branchegenoot Centric. De Jongs aanstelling bij Qurius vindt pas plaats in mei 2011, tijdens de jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering.

De Jong werd in juni 2008 directeur van Ordina BPO en stoomde die divisie klaar voor verkoop. Per april 2009 nam dienstenbedrijf Centric het onderdeel van Ordina over. Een maand later stapte De Jong op, naar verluidt als gevolg van een verschil van inzicht met de Centric-directie over het te voeren beleid. In september 2009 werd het BPO-onderdeel omgedoopt tot Centric Financial Solutions & Services (FSS).

Reorganisaties

Sindsdien leidt De Jong The Restructuring Company, een managementadviesbureau dat zich specialiseert in reorganisaties. De verwachting is dat zij dit tijdens haar commissariaat bij Qurius blijft doen. Voor haar tijd bij Ordina was ze anderhalf jaar chief information officer (cio) bij DSB Bank.

De raad van commissarissen is het toezichthoudende orgaan van ondernemingen. De commissarissen controleren de raad van bestuur, de dagelijkse leiding van een bedrijf of organisatie. Bij Qurius bestaat de raad van commissarissen momenteel uit drie personen: investeerder Lucas Brentjens, management consultant Fred Geerts en consultant/investeerder Evert Smid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een oud topvrouw van de DSB. De klanten van Qurius mogen hun borst nat maken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-17T15:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.