Europese ondernemingen zoeken it-specialisten

57 procent van de Europese ondernemingen is op zoek naar it-personeel met business-geralateerde of strategische it-vaardigheden.

Dat blijkt uit een rondvraag bij 700 Europese it-managers voor het jaarlijkse pan-Europese onderzoek PPI V (Pressure Point Index V) van dienstenleverancier Synstar.

De Pressure Point Index geeft een beeld van de werkdruk en belangen van it-managers uit onder meer Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg,  het Verenigd Koninkrijk en Spanje. 75 procent van de  managers ondervindt moeite bij het vinden en in dienst nemen van veiligheidsexperten, terwijl 70 procent moeilijk goede systeemintegrators aan de haak slaat. Netwerkbeheer en helpdesk/trouble shooting-vaardigheden zijn minder zeldzaam. Slechts 55 en 45 procent vindt het lastig om hiervoor personeel te vinden.

In het algemeen lijkt het in dienst nemen van it-personeel iets makkelijker te worden. 58 procent van de ondervraagden is van mening dat het tekort aan it-vaardigheden tot het verleden behoort. Vorig jaar deelde 52 procent die mening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-23T13:02:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.