Manager wil snel modernisering van applicaties

De modernisering van tenminste één bedrijfskritische applicatie staat bij 87 procent van de it-managers en cio's op de planning van 2012. In de top drie van de te moderniseren applicaties staan respectievelijk hr-, bpm- en project portfolio management (ppm)-applicaties. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van Micro Focus, leverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties, onder 590 it-managers en cio's. Onderzocht werd de huidige stand van zaken van bedrijfskritische applicaties en toekomstverwachting met betrekking tot de modernisering ervan.

53 procent van de bedrijfskritische applicaties van organisaties draait voornamelijk of volledig op het mainframe. De helft van de it-managers en cio's verwacht dat de bedrijfswaarde aanzienlijk zal toenemen na de modernisering. Gemiddeld wordt 27 procent van de jaarlijkse it-budgetten toegewezen aan het beheren, handhaven en verbeteren van de integriteit van mainframe-applicaties en bijbehorende middelen. Bijna de helft (46 procent) van de it-managers en cio's geeft aan dat dit percentage met gemiddeld 11 procent per jaar zal stijgen.

'Dat 2012 het jaar is van de modernisering, wordt met dit onderzoek onderschreven', zegt Huib Klink, Computable-expert en senior consultant/pre-sales bij Micro Focus. 'Volgens mij hebben vier factoren de meeste invloed op beslissingen over het moderniseren van mainframe-applicaties. Dit zijn verlaging van kosten voor hardware- en softwarelicenties, verhoging van betrouwbaarheid, productiviteit en snelheid van activiteiten en de ondersteuning van it-systemen voor toekomstige innovatie en bedrijfsgroei.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een uitspraak: 53% van de bedrijfs kritische applicatie draait op het mainframe, dat lijkt mij vrij sterk.
SAP, Oracle en anderen draaien meestal niet op het mainframe en zijn wel bedrijfs kritisch. Is hier sprake van een selectief onderzoek? Gaat het alleen om HR, BPM en Projectportfolio applicaties of willen managers het gehele landschap anders hebben ingericht.
Ik denk het laatste, alle applicaties via een APP op een tablet en/of via HTML-5 volledig functioneel benaderbaar, zou ik zeggen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-20T13:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.