FiberUnlimited haalt 5 miljoen euro op

FiberUnlimited heeft een investering van vijf miljoen euro binnengehaald voor de verdere ontwikkeling en uitrol van zijn duurzame netwerktechnologie. Forward.one en Oost NL dragen zorg voor deze financiering. De startup uit Amersfoort levert netwerkconnectiviteit binnen gebouwen op basis van polymer optical fiber (pof). Deze technologie zou tot wel negentig procent minder materiaal gebruiken vergeleken met traditionele kopernetwerken.

Bovendien claimt FiberUnlimited tot veertig procent energie te kunnen besparen. Zeker nu de prijzen van grondstoffen en energie oplopen, is dat een groot voordeel. Het gebruik van plastic glasvezels leidt bovendien tot snelle en betrouwbare optische gegevensoverdracht met behulp van led-technologie, stelt het bedrijf. Daarbij wordt de snelheid van het licht gehaald.

NedCargo installeert de duurzame netwerktechniek in zijn compleet vernieuwde distributiecentrum in Soesterberg. Delta Development en VolkerWessels Logistics passen de technologie toe in het nieuwe HelloWorld op Schiphol. Ook komen plastic glasvezels in het nieuwe distributiecentrum van Vos Transport in Zaltbommel, dat samen met Intospace als Living Lab wordt ontwikkeld. ARA Almelo wordt voorzien van pof-infrastructuur geïntegreerd in de verlichting.

Volgens Steven Bleker, ceo van FiberUnlimited, kan in gebouwen waarin zijn nieuwe techniek zit, ook rekening worden gehouden met de behoeften van toekomstige huurders. Pof maakt een duurzaam binnennetwerk mogelijk dat volledig circulair is. Ook mogelijk is een flexibel en schaalbaar ethernet-netwerk dat zich aanpast aan de eisen van die tijd. De infrastructuur is al voorbereid op bijvoorbeeld systemen voor het intern vliegen met drones.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-27T11:35:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.