Nederlandse proef met satellietinternet van start

CanalDigitaal en QuickNet starten in de loop van deze maand een proef met Satelliet Internet. De proef start met 100 klanten door het hele land die zich zelf kunnen aanmelden.

Satelliet Internet werkt via de satellietschotel. Er wordt een nieuwe schotel geïnstalleerd met twee ontvangers, één voor tv-signalen en één voor het internetverkeer. Men kan gewoon tegelijkertijd bellen en tv kijken. De downloadsnelheid is 512 kbps. Het uploaden gaat via de telefoon of via een gprs-verbinding en is afhankelijk van de snelheid van de verbinding.

CanalDigitaal en Quicknet willen de 150 duizend Nederlandse huishoudens in de zogenaamde ‘witte gebieden’ toegang geven tot internet via een satellietverbinding. De huishoudens in de ‘witte gebieden’ zijn niet aangesloten op kabel of de afstand tot de telefooncentrale is te groot voor adsl. Deze huishoudens hebben daarom geen toegang tot breedband internet.

De Nederlandse aanbieder Aramiska maakte zaterdag bekend te stoppen met het aanbieden van internetverbindingen via de satelliet. Aramiska startte in 2002 met het aanbieden van internetverbindingen via de satelliet. Ook dit bedrijf richtte zich op gebieden waar mensen geen breedband konden krijgen via de kabel of adsl. De reden tot het besluit te stoppen is niet bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Graag meer informatie, over kosten etc.

Wat is hier nu voor een nieuws aan? Internet via de satalliet bestaat al sinds jaar en dag en wordt over de hele wereld gebruikt. Dat is toch niets nieuws onder de zon? Laat ze het eens betaalbaar maken en concurerend worden t.o.v. de kabel- en adslboeren. Dat zou pas nieuws zijn!

Kosten zijn in vergelijking met vast net niet echt gunstig, dus het is alleen iets voor wie geen alternatief heeft. idicatie volgens Quicknet.nl:
U heeft de keuze uit twee pakketten:


Verbinding down: Satelliet
Verbinding up: GPRS
Snelheid: 512/50 kbps
E-mail: 3 mailboxen van 50 MB
Homepageruimte: 50 MB

Abonnement: € 59,- per maand
Installatiekosten: € 149,-


Verbinding down: Satelliet
Verbinding up: Telefoonlijn
Snelheid: 512/56 kbps
E-mail: 3 mailboxen van 50 MB
Homepageruimte: 50 MB

Abonnement: € 45,- per maand**
Installatiekosten: € 149,-

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-02T10:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.