Navteq-navigatiekaarten tonen snelheidscamera's

Dit artikel delen:

Gebruikers van Navteqs navigatiesystemen kunnen binnenkort snelheidscamera's spotten op hun route. Het bedrijf heeft Camera Alert aan de database toegevoegd.

Deze toevoeging geeft de locaties aan van zowel permanente als vooraf aangekondigde snelheidscamera’s. De software is ontwikkeld in samenwerking met Rijkswaterstaat en andere lokale overheden, die het rijgedrag van automobilisten gunstig willen beïnvloeden.

Er bestaat wel een kans dat bestuurders een ‘vals alarm’ krijgen. Dit gebeurt als de plek van de camera niet langer geldig is, wanneer de camera verkeerd is gelocaliseerd in de database of als de locatie niet de goede referenties van de kaart bevat. De lijst met camera's wordt maandelijks bijgewerkt.

Het is nog onbekend wanneer Nederlanders gebruik kunnen maken van de camera-spotter. Veldanalisten zijn nu bezig met de database-opname van snelheidscamera’s in de landen die Navteqs kaarten bestrijken. Frankrijk is inmiddels aan de database toegevoegd. Automobilisten in het Verenigd Koninkrijk kunnen de software in het derde kwartaal van dit jaar tegemoet zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een prima zaak.
Evenals de (helaas) inmiddels verboden radardetector.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-11T13:32:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.