KPN maakt geen misbruik belgegevens concurrenten

KPN maakt geen misbruik van belgegevens van klanten van concurrenten die gebruikmaken van het netwerk van KPN voor vaste telefonie. De Nederlandse Mededingsautoriteit (Nma) heeft daartoe geen aanwijzigen gevonden.

Wel moet KPN de interne scheiding van concurrentiegevoelige belgegevens onder toezicht van de Nma verbeteren. Het telecombedrijf heeft inmiddels interne procedures op het gebied van toegang tot belgegevens aangescherpt en ook de interne voorlichting over de scheiding van deze gegevens is geïntensiveerd.

De Nma startte een onderzoek naar de wijze waarop KPN omging met belgegevens van concurrenten na klachten van telecombedrijven die het vaste net van KPN gebruiken.

Concurrenten van KPN die vaste telefonie aanbieden, maken gebruik van het netwerk dat door KPN wordt beheerd. Hierdoor kan het telecombedrijf zien welk belgedrag de klanten hebben. Onderdelen van KPN die telefoniediensten aanbieden, mogen geen inzage hebben in deze gegevens, omdat deze voor eigen marketingdoelen gebruiken kunnen worden. Dat zou een oneerlijk concurrentievoordeel opleveren, aldus de Nma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-14T10:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.