Ceo Colt Telecom na twee jaar aan de kant gezet

De Belg Jean-Yves Charlier wordt als ceo van Colt vervangen door Raskesh Bhasin. De 42-jarige Charlier stond iets meer dan twee jaar aan de top van de pan-Europese telecomoperator.

Dit meldt het Belgische Datanews. Het vertrek van Jean-Yves Charlier komt als een verrassing. In september 2004 werd hij met grote trom binnengehaald door Colt Telecom. Chalier, die zijn carrière maakte bij opslaggigant EMC en vervolgens president werd van BT Europe, moest de operator opnieuw naar winst leiden. Bij zijn aantreden kocht hij zelf 500.000 aandelen van Colt aan, kreeg hij er 250.000 boven op, plus 800.000 aandelenopties.

De transformatie van traditionele telefoondiensten, nog altijd 60 procent van de inkomsten, naar nieuwe IP-diensten verloopt echter minder vlot dan verwacht. De belangrijkste aandeelhouder, Fidelity International, grijpt opnieuw in. Het is trouwens de derde ceo wissel in vier jaar tijd. Jean-Yves Charlier wordt vervangen door de onbekende Rakesh Bhasin. Die heeft in de jaren ’90 voor AT&T in Azië een aantal afdelingen geleid, onder andere als president van AT&T Japan.

Bij Colt Telecom is het de afgelopen tijd een echte stoelendans aan de top. Henri van der Vaeren, aanvankelijk verantwoordelijk voor de Benelux, is in oktober doorgeschoven naar de positie van managing director voor strategic markets. In België is zijn plaats ingenomen door Tanuja Randery, die net als Jean-Yves Charlier een groot deel van haar loopbaan bij EMC doorbracht.  Het is nog onduidelijk of het vertrek van Jean-Yves Charlier invloed heeft op de rest van de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-23T11:40:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.