Managed hosting door True

Nederlands bedrijfsleven massaal aan VoIP

 

voip telefoon communicatie

Om digitale samenwerking te bevorderen, investeren ondernemingen in Nederland de komende twee jaar veel in internettelefonie. Hierdoor zal zakelijke VoIP voor het jaar 2010 zijn verzadigingspunt bereiken.

Nederlandse bedrijven stappen binnen twee jaar massaal over op internettelefonie (VoIP) om zo hun interne en externe digitale samenwerking te bevorderen. Naast e-mail en internet/intranet zal zakelijke VoIP dan gemeengoed zijn onder de grootste bedrijven in ons land. Dat concludeert Microsofts consultancybureau Avanade op basis van wereldwijd onderzoek.

Onder de 33 ondervraagde Nederlandse organisaties is e-mail het belangrijkste werktuig om samen te werken. Zonder uitzondering verwachten ze over twee jaar hier ook internettelefonie voor te gebruiken. Op dit moment zou nog maar 55 procent zakelijke VoIP hanteren. De geschetste stijging in Nederland, van 55 naar 100 procent, is groter dan in andere landen. Daar zal over twee jaar gemiddeld 'slechts' 82 procent van de bedrijven VoIP omarmen (nu 51 procent).

Verbetering van de digitale samenwerking is volgens 88 procent van de Nederlandse respondenten vooral belangrijk om de medewerkersproductiviteit te verhogen. Nog eens 70 procent noemt de verwachte verlaging van de operationele kosten als motivatie. Ook de verhoogde kwaliteit van beschikbare informatie wordt vaak genoemd. De Nederlandse resultaten wijken daarmee niet af van de wereldwijde.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2055126). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×