Geen bonus voor topmannen Tele Atlas

Dit artikel delen:

Het plan om de acht bestuursleden van kaartenmaker Tele Atlas een bonus van maximaal vijf miljoen euro te geven, is van de baan. Op de aandeelhoudersvergadering werd het voorstel zonder verdere uitleg geschrapt van de agenda.

Het voorstel om, bij afronding van de overname van Tele Atlas door navigatiereus TomTom, het achtkoppige bestuur van de kaartenproducent een bonus uit te keren van maximaal vijf miljoen euro, is van de baan. Afgelopen vrijdag verdween het agendapunt tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van Tele Atlas van tafel, meldt de Financiële Telegraaf. Dit gebeurde zonder duidelijke opgaaf van redenen.

President-commissaris Wim Dik, die vroeger het telecombedrijf KPN leidde, vertelde de krant alleen dat na het rondsturen van de agenda alsnog was besloten geen bonussen uit te keren. "Ik zeg niet waarom. Ik kan niet citeren uit een overleg van de raad van commissarissen", aldus Dik. Een woordvoerder van het bedrijf liet later weten dat de commissarissen een extra uitkering "niet nodig" achtten.

Opties en aandelen

Meelijden met de topbestuurders is niet nodig. Volgens de krant verdient vooral topbestuurder De Taeye van Tele Atlas flink aan de overname door TomTom. Hij kan zijn opties voor veel geld inleveren bij TomTom en ontvangt daarvoor een bedrag van ruim 19 miljoen euro. Daarnaast bezit hij nog voor ruim 850.000 euro aan aandelen.

Vorige week keurden de aandeelhouders van TomTom de overname van kaartenmaker Tele Atlas goed. Een week eerder werd bekend dat de Europese Commissie de zaak nog tegen het licht wil houden. Door de transactie zou namelijk één van de twee grootste kaartenleveranciers van de wereld in handen komen van de belangrijkste gps-toestellenfabrikant van Europa.

Tele Atlas heeft zijn hoofdkantoren in Den Bosch en Gent en TomTom is gevestigd aan het Amsterdamse Rembrandtplein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-10T09:35:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.