Aervik strikt Q8 voor uitrol wifi-hotspots

Dit artikel delen:

De Nederlandse uitbater van 'wifi hotspots' Aervik voegt binnenkort benzinestations toe aan zijn assortiment plekken met draadloze internet-toegang.

Het bedrijf heeft tot nu toe vooral overeenkomsten gesloten met hotelketens, waaronder Mercure, Van der Valk en Ibis. Het biedt nu op vier plekken, waaronder het Novotel in Amsterdam, draadloos toegang tot internet op basis van wifi. Deze standaard voor radionetwerken opereert binnen een frequentiebereik waarvan het gebruik in Nederland geen restricties kent. Iedereen die dat wil kan een wifi-netwerk in de lucht brengen en anderen, al dan niet tegen betaling, daar toegang toe geven.
 
Marketingdirecteur Jaap van den Berg van Aervik verwacht dat het aantal 'hotspots' dit jaar snel oploopt. "Hotelketens starten met een kleine proef voordat zij een groot deel van hun vestigingen van wifi voorzien." Een ander punt is dat het ontsluiten van de verschillende hotspots veel tijd kost. Locaties worden via een opgewaardeerde telefoonlijn aan internet geknoopt. Het aanvragen van deze adsl-lijnen neemt weken, soms zelfs maanden, in beslag, aldus Van den Berg.
Aervik zegt in eerste instantie vooral op de zakelijke gebruiker te mikken.
 
Afgezien van de hotels, de restaurants en de veertien Q8 benzinestations, waar het nu contracten mee heeft gesloten, heeft het overeenkomsten met twee regionale vliegvelden. Als er genoeg belangstelling is wil het ook hotspots starten die meer op consumenten gericht zijn. De twee eigenaren van Aervik, Rob Rooken en Michel van Kuijen, verkochten enkele jaren terug hun initiatief Xoip voor gecombineerd berichtenverkeer (fax, e-mail, spraak) voor veel geld aan Tiscali.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-28T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.