Tele Atlas stelt omzetverwachtingen naar beneden bij

Dit artikel delen:

Tele Atlas, producent van digitale wegenkaarten, heeft over het eerste kwartaal van 2008 tegenvallende cijfers geboekt. Het nettoverlies is opgelopen en de omzetverwachtingen zijn naar beneden bijgesteld. Tele Atlas hoopt snel te worden overgenomen door Tom Tom, leverancier van navigatieapparatuur.

Tele Atlas, producent van digitale wegenkaarten, boekt tegenvallende cijfers over het eerste kwartaal van 2008. Het bedrijf heeft het nettoverlies in het eerste kwartaal zien oplopen tot 14,5 miljoen euro. Over de zelfde periode een jaar eerder boekte de maker van digitale kaarten 8,4 miljoen euro verlies. Tele Atlas heeft de omzetverwachtingen voor het hele jaar naar beneden bijgesteld naar 335 miljoen euro. Eerder verwachte het bedrijf een omzet tussen de 375 en 385 miljoen euro.

Overname TomTom

TomTom, leverancier van navigatieapparatuur wil Tele Atlas overnemen. Die overnameplannen moeten nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Op 21 mei 2008 wordt de uitkomst van het onderzoek naar concurrentiebeding afgerond en is bekend of de overname groen licht krijgt. Tele Atlas zal na de overname door Tom Tom van de beurs verdwijnen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-29T12:12:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.