Computable nomineert netwerk- en communicatieleveranciers

Dit artikel delen:

De genomineerden voor de Computable Award Netwerk- en Communicatieleverancier van het Jaar 2008 zijn bekend. Genomineerd zijn AT&T, Brocade, Cisco, Juniper Networks en Siemens Enterprise Communications.

Megadeal en groeimarkt

De eerste nominatie gaat naar AT&T voor de megadeal die het bedrijf sloot met Shell. Het contract heeft een waarde van ruim één miljard euro en AT&T gaat voor Shell de wereldwijde communicatie-infrastructuur leveren, beheren en onderhouden. In Europa gaan er 560 netwerkspecialisten van Shell naar AT&T over, van wie er driehonderd in Nederland gestationeerd worden. Voor AT&T betekent het vijfjarig contract met Shell een grote sprong voorwaarts in Europa. Ook in Nederland versterkt het bedrijf zich aanzienlijk. De Amerikaanse telecomgigant beschouwt het ‘oude' continent als een belangrijke groeimarkt.

FAN en overname

Brocade krijgt deze nominatie voor de manier waarop het bedrijf storage voor het netwerk beschikbaar heeft gemaakt. Met de introductie van zijn file area network-producten heeft Brocade ervoor gezorgd dat beheerders overal in het netwerk opslagplekken kunnen creëren en wordt het voor bedrijven gemakkelijker zaken als information lifecycle management en compliancy te realiseren. Daarnaast heeft Brocade Strategic Business Systems (SBS) overgenomen waardoor het bedrijf nieuwe diensten voor een flexibele databeheerinfrastructuur, voor virtualisatie, voor databescherming en voor datamigratie heeft verworven.

Videoconferencing en unified communications

In deze categorie mag een bedrijf als Cisco niet ontbreken. Het bedrijf heeft een dominante rol in zowel de netwerk- als de communicatiemarkt. Met verschillende producten zorgt Cisco ervoor dat netwerk- en communicatietechnologie samengaan. Met de introductie van TelePresence slaat Cisco een brug tussen communicatie en het netwerk en maakt het bedrijf videoconferencing met hoge kwaliteit mogelijk. Hierdoor hoeven medewerkers stukken minder te reizen, wat kostenbesparing en tijdwinst oplevert. Naast TelePresence zorgt ook Cisco's unified communications-portfolio voor convergentie tussen het netwerk en telecom.

Applicaties en mobiel

Ook Juniper Networks is genomineerd. Het bedrijf krijgt deze nominatie voor het realiseren van meer focusgebieden binnen de eigen organisatie. Van oorsprong richt Juniper zich vooral op het optimaliseren van de netwerkinfrastructuur, maar het bedrijf richt zich nu ook op het beschikbaar maken van applicaties in het bedrijfsnetwerk. Hiervoor heeft Juniper zelfs het eigen besturingssysteem JunOS ontwikkeld, een stap die de grootste concurrent Cisco vooralsnog niet durfde te nemen. Ook stapte Juniper Networks onlangs in het Next Generation Mobile Network-initiatief ter versnelling van de levering van netwerken voor mobiel breedband.

Software en communicatie

Als laatste in deze categorie is Siemens Enteprise Communications genomineerd voor de manier waarop het bedrijf zijn communicatieoplossingen afzet in de zakelijke markt. Naast de toestellen en het netwerk levert het bedrijf ook softwareoplossingen die het mogelijk maken om verschillende communicatieoplossingen via één toestel te gebruiken. Als klap op de vuurpijl wist Siemens een samenwerking met BT te sluiten voor de levering van convergentie-communicatieoplossingen aan grote multinationals. Hierdoor worden voor deze ondernemingen de kosten, complexiteit en risico's teruggebracht en worden de interne communicatie en de bedrijfsprocessen verbeterd.

Lezers en bezoekers

De vijf netwerk- en communicatieleveranciers zijn voor de award genomineerd door de redactie van Computable, die zich daarbij baseerde op suggesties van lezers van het weekblad Computable en bezoekers van de website Computable.nl.
De uiteindelijke winnaar van de award Netwerk- en Communicatieleverancier van het Jaar 2008 wordt bepaald door de bezoekers van Computable.nl. Vanaf begin juni begint het stemmen voor de Computable Awards. Tijdens een feestelijke avond op donderdag 23 oktober 2008 wordt de winnaar bekendgemaakt.

De genomineerden op een rij

AT&T
Brocade
Cisco
Juniper Networks
Siemens Enterprise Communications

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-02T07:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.