Vodafone biedt voicemail aan als MMS

Dit artikel delen:

Duitse Vodafone-abonnees kunnen voicemailberichten sinds kort als mms op hun mobieltje ontvangen. Ze hoeven niet te bellen naar hun voicemailbox en kunnen de berichten gemakkelijk afluisteren, opslaan en bijvoorbeeld doorsturen.

Klanten van Vodafone Duitsland kunnen sinds kort voicemails op hun mobieltjes ontvangen als mms-bericht. Eenmaal ontvangen berichten kunnen op ieder gewenst moment worden afgeluisterd zonder in te bellen op een centraal voicemailnummer.

De techniek met de naam Visual Voice Mail is ontwikkeld door Speech Design, een Duitse leverancier van oplossingen voor vaste en mobiele telefonieaanbieders. De Duitsers verwachten dat de ‘gepushte' voicemail-mms'jes op termijn de traditionele voicemailnotificaties vervangen.

Uit het verleden

"Inbellen op je mailbox om vervolgens een voor een je berichten te beluisteren, is iets uit het verleden. Abonnees ontvangen hun voicemails nu gemakkelijk via mms die ze bijvoorbeeld direct kunnen terugluisteren, opslaan en doorsturen", vertelt directeur Jan Martens van Speed Design.

Omdat de technologie via het standaard mms-protocol werkt, kan hij op bijna alle mobiele telefoons worden gebruikt. Behalve de voicemail-mms'jes attendeert het product gebruikers ook op gemiste oproepen.

Vodafone Duitsland is een van de grootste aanbieders van mobiele telefonie in Duitsland en in Europa. De onderneming heeft 34 miljoen abonnees. Het is nog onduidelijk of en wanneer de voicemaildienst in Nederland beschikbaar komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-17T13:42:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.