GSMA pompt miljard in UMTS, HSPA en LTE

Dit artikel delen:

De overkoepelende organisatie van telecomaanbieders GSMA investeert samen met zestien grote technologiebedrijven een miljard dollar in de promotie van de mobiele breedbandtechnologieën umts, hspa en lte. Het is een nieuwe fase in de strijd tussen de technologieën lte en WiMAX.

GSMA steekt een miljard dollar in de promotie van de mobiele breedbandtechnologieën umts, hspa en lte. De overkoepelende organisatie van telecomleveranciers doet dat samen met zestien grote technologiebedrijven als Dell, Lenovo, Microsoft, Toshiba, Asus, Qualcomm en Ericsson.

'Mobile Broadband'

De telecomaanbieders, pc- en chip-fabrikanten richten zich met het initiatief ‘Mobile Broadband' in eerste instantie op het voorinstalleren van de technologie in notebooks. Het is daarbij de bedoeling dat gebruikers hun computer direct kunnen verbinden met telecomnetwerken in 91 landen. Uiteraard moet hun abonnement draadloos internet wel toestaan.

Om gebruikers op de technologie te wijzen, voorzien de fabrikanten hun apparatuur binnenkort van een herkenbare sticker. De sticker is onderdeel van een wereldwijde mediacampagne die dus een miljard dollar kost. Het initiatief moet aantonen dat het de deelnemende bedrijven ernst is met de van gsm afgeleide mobiele breedbandtechnologieën umts, hspa en lte.

WiMAX

De samenwerking luidt een nieuwe fase in in de strijd tussen de toekomstige snelle mobiele breedbandtechnologieën lte (long-term evolution) en WiMAX, waarvan chipfabrikant Intel en internetreus Google de grootste pleitbezorgers zijn. WiMAX is op dit moment verder ontwikkeld dan lte en wordt onder andere in Amsterdam al commercieel geëxploiteerd (door Worldmax). De technologie heeft echter wel enkele nadelen. Zo moet het vereiste dichte netwerk van antennes vrijwel overal nog worden opgezet en zijn de meest ideale netwerkfrequenties (nog) niet vrijgegeven. Lte kan in principe gebruikmaken van de bestaande infrastructuur en van kleinere delen van het frequentiespectrum. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heerlijk, nog meer kankerverwekkende electromagnetische straling die over Nederland word uitgestraald..

"Mobile broadband"..
Waar u zich ook bevindt met uw laptop en werkzaamheden, wij stralen u in vanaf ons zendmasten park. Onze ziekte-verwekkende electromagnetische stralings deken heeft landelijke dekking.

Das mooi dat die apparatuur een sticker heeft, dan weet je meteen wie je aansprakelijk kunt gaan stellen van alle electrosmog klachten.

Wat leven we toch in een vreemd land, waar de politiek toestaat dat dit gebeurd (de bevolking verkankert, bestraald nu in breedband met landelijke dekking) en aan de andere kant huisarsten die nodig hun kennis moeten gaan upgraden m.b.t. deze nieuwe ziekteverwekkers.

Of zouden die driedelige pakken op het binnenhof, van binnen een stralingswerkende coating hebben?

Bewoners van Nederland, er komen nog meer masten bij, dus verzet u met hand en tand, woord en daad, als u uw gezondheid u lief is.

De regering zorgt alleen voor zichzelf... en verdiend daarnaast nog miljarden aan het verkopen van deze nieuwe uitzend-frequenties

Voor de meest actuele en volledige berichtgeving over de gezondheidsaspecten van mobiele telefonie zie www.stopumts.nl.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-02T16:48:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.