Globecomm koopt Mach6 uit Emmeloord

Dit artikel delen:

Globecomm Systems heeft de Nederlandse satellietdienstverlener Mach6 overgenomen. De Amerikaanse aanbieder van satellietcommunicatie betaalt 5,9 miljoen dollar in contanten voor dit Emmeloordse bedrijf.

Globecomm Systems neemt Mach6 uit Emmeloord over. De Amerikaanse infrastructuurdienstverlener voor satallietcommunicatie verwacht met de acquisitie zijn positie in de maritieme sector en bij de overheid in West-Europa te versterken. Dit zijn de twee belangrijkste markten voor Mach6

Mach6, opgericht in 2000, is een satellietdienstverlener en teleportoperator. Het Emmeloordse bedrijf telt een dertigtal werknemers en draaide een omzet van zo'n tien miljoen dollar in 2008. Het bedient zo'n 140 schepen, maar bijvoorbeeld ook ambassades die een veilige verbinding met het moederland willen onderhouden. Inclusief Mach6 verhoogt Globecomm Systems zijn inkomsten uit diensten met 14 procent (gebaseerd op die omzet uit 2008). Het Amerikaanse bedrijf (omzet boekjaar 2008: 196,5 miljoen dollar) legt 5,9 miljoen dollar in contanten neer voor de Nederlandse satellietspecialist. Daarnaast krijgen de aandeelhouders van Mach6 een maximum aantal van 300.000 aandelen Globecomm, onder voorbehoud van het halen van een niet bekend gemaakt rendement in de komende twaalf maanden (een 'earn-out'-optie).

Beide partijen kondigen recent nog een gezamenlijke oplossing aan: Global Broadband Satellite Maritime Solution. Mach6 ziet in de overname een middel om nog beter te kunnen profiteren van de technische kennis en het wereldwijde netwerk van Globecomm Systems. Patrick Visser, mede-oprichter (met Albert Jan Post) en algemeen directeur van Mach6, wordt verantwoordelijk voor de Nederlandse operaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

march 6

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-03T11:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.