Beveiliging van gegevens op pc via internet

Dit artikel delen:

EMC biedt in samenwerking met Connected een nieuwe 'internet'-dienst aan voor backup van op pc's opgeslagen gegevens. KPN is de eerste die deze dienst zijn dsl-klanten offreert.

Telecom-aanbieders kunnen met 'EMC Proven Solution for PC Backup' hun bestaande infrastructuur optimalizeren en de gemiddelde inkomsten per abonnee verhogen.Mkb’ers en consumenten kunnen via hun telco een automatische back-up laten maken van gegevens op pc’s en laptops. Zodra de computers met internet verbonden zijn, wordt er continue een back-up gemaakt. Bij verlies van de gegevens kan de gebruiker ze via internet weer downloaden, of ze laten branden op cd's en via de post laten toezenden.

KPN gaat als eerste de dienst aanbieden aan zijn dsl-abonnees. Volgens productmanager Hans Aaldering is een ’Online Remote Backup’-dienst een onderscheidende factor in het dienstenaanbod.

 

Volgens Connected is meer dan 60 procent van de bedrijfsgegevens niet beveiligd omdat ze op pc’s of laptops staan. Bovendien kunnen de it-afdelingen van bedrijven de kosten voor ondersteuning van pc- en laptopgebruikers met 30 procent verlagen als ze de gegevensback-up overlaten aan serviceproviders. Ook de downtime van de gebruikers kan met 25 procent omlaag door de back-up volledig te automatiseren.

De gezamenlijk ontwikkelde dienst werkt met Data Protector-software van Connected en de back-upgegevens worden bewaard op EMC Clariion CX en Centera-opslagsystemen. telecomdienstenaanbieders kunnen deze dienst aan honderdduizenden abonnees tegelijk aanbieden en de verleende service integreren in hun bestaande factureringssystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ik heb al een paar maanden een abonnement bij de online remote backup van de kpn maar het programma is beschadigd. KPN info weet niets en kan mij ook niet vertellen waar ik het programma opnieuw kan downloaden. Weet iemand het misschien?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-17T15:11:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.