Telecombedrijven zoeken elkaar op

Dit artikel delen:

Afgelopen jaar hebben veel Europese telecomaanbieders zich aangesloten bij de internationale samenwerkingsverbanden Freemove en Starmap. Belbedrijven die niet meedoen, zetten hun toekomst op het spel.

Freemove is het grootste verband. Orange, T-Mobile, Telefonica en Telecom Italia doen hieraan mee, waardoor zij 170 miljoen klanten in 21 landen een aanbieding kunnen doen. Het vormt een flink tegenwicht tegen Vodafone, dat met een controlerend belang in twaalf Europese operators een kleine negentig miljoen klanten bedient. Starmap is kleiner en bereikt 46 miljoen klanten in tien landen.
 
De samenwerking is bedoeld om zakelijke gebruikers voordeliger 'roaming'-tarieven te kunnen aanbieden en diensten voorbij de grens te blijven aanbieden, aldus een recent rapport van Verdonck, Klooster en Associates. Daarnaast zouden telefoontoestellen gezamenlijk goedkoper in te kopen zijn. Het onderzoeksbureau ziet deze verbanden op termijn als een grote bedreiging voor kleinere, zelfstandig opererende belbedrijven. KPN en Telfort, die Freemove en Starmap links laten liggen, zeggen niet voor hun toekomst te vrezen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 25 juni 2004.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-24T12:07:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.