Vodafone wint 'WAN'-deal bij Enexis

Wie gunt wat?

Dit artikel delen:
akkoord gunnen

Enexis heeft Vodafone de opdracht gegeven voor het aanleggen van een wide area network. Het betreft een driejarige raamovereenkomst met maximaal vijf jaar verlenging. De contractwaarde bedraagt vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een recente inventarisatie van overheidsgunningen in ict-land. Computable zet deze gunningen regelmatig op een rijtje.

Enexis, het vroegere Essent Netwerk, laat Vodafone (het bedrijfsonderdeel Network Factory uit Maastricht) een wide area network (WAN) aanleggen tussen de kantoorlocaties en de datacentra. Daarbij levert Vodafone ook beheerdiensten voor het WAN, inclusief routers en rapportages. Optionele diensten zijn het leveren van voice-over-IP-diensten en het aansluiten en beheren van de TCP/IP-toegeruste netwerkonderdelen.

De raamovereenkomst heeft een duur van drie jaar met vijf keer een optie tot een verlenging met telkens één jaar. De geraamde totale waarde is vijf miljoen euro. Het betreft circa 4200 werkplekken op 21 kantoorlocaties in Nederland en datacentra in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Vodafone moet samenwerken met Getronics dat na een aanbesteding het beheer van de werkplek- en applicatiediensten bij het energienetwerkbedrijf voor zijn rekening neemt.

CBS vernieuwt websites

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het bouwen en aanpassen van zijn websites gekozen voor drie mantelpartners: Conclusion, VX Company en Qurius. Zij leveren op afroep diensten voor het CBS. De totale omvang van de werkzaamheden worden geschat tussen de 375.000 en 500.000 euro.

Universiteit van Tilburg nog niet papierloos

De Universiteit van Tilburg heeft een order geplaatst bij Lyreco Nederland uit Utrecht voor kopieer- en printpapier. Het betreft een raamovereenkomst van vier jaar met een geraamde waarde van 600.000 euro.

Zetacom vernieuwt telefonie Reclassering

Reclassering Nederland heeft Zetacom uit Zoetermeer geselecteerd voor de vervanging van de bedrijfstelefonie. Het draait om de levering van vijfentwintig nieuwe telefooncentrales en 2150 toestellen, de implementatie en het beheer en de ondersteuning. De opdracht heeft een waarde van 500.000 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-19T17:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.