1 miljard mobiele apparaten online in 2013

Dit artikel delen:

In 2013 maken meer dan een miljard mobiele apparaten een verbinding met het internet. Onderzoeksbureau IDC voorspelt meer dan een verdubbeling van het aantal mobiele internetgebruikers in de komende vier jaar. In 2009 gebruiken 450 miljoen internetters wereldwijd een mobiele verbinding.

'Het aantal mobiele apparaten met een internetverbinding is gigantisch toegenomen de afgelopen jaren. Door de hoeveelheid informatie en diensten die bijna overal beschikbaar zijn, zorgt een mobiel apparaat met een internetverbinding voor grote veranderingen in ons zakelijke en persoonlijke leven', zegt analist John Gantz. De komende jaren worden nog meer applicaties beschikbaar voor de mobiele apparaten. Dat verandert opnieuw de manier hoe we met het internet omgaan en zal ook de grens tussen persoonlijk en professioneel vervagen, aldus de analist.

1,6 miljard mobiele apparaten

Nu leggen meer dan 1,6 miljard apparaten een verbinding met het internet. Dat zijn onder andere pc's, mobiele telefoons en spelcomputers. Het onderzoeksbureau verwacht dat in 2013 2,7 miljard apparaten een verbinding leggen met het internet. In de Verenigde Staten zijn de meeste apparaten met een internetverbinding. China telt echter de meeste mobiele apparaten met een aansluiting aan het web.

Wereldwijd maken meer dan 1,6 miljard mensen gebruik van het internet. De wereld wordt bevolkt door meer dan 6,5 miljard mensen, wat betekent dat nu bijna een kwart van de wereldbevolking beschikt over internettoegang. In 2013 zal het aantal internetters gestegen zijn tot 2,2 miljard, voorspelt IDC. Dan zal ongeveer een derde van de wereldbevolking gebruik maken van het web.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-11T10:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.