Meer Android dan iPhone verkocht in VS

Dit artikel delen:

In de Verenigde Staten zijn in het eerste kwartaal van 2010 voor het eerst meer smartphones met het besturingssysteem Android verkocht dan iPhones. 28 procent van de aangeschafte smartphones draait op Android, het platform dat werd ontwikkeld door Google. 21 procent bestaat uit iPhones. Met 36 procent steekt het besturingssysteem van de Blackberry met kop en schouders boven zijn concurrenten uit.

Dat blijkt uit marktonderzoek van het bureau NPD in de Verenigde Staten. De opmars van Android-toestellen is volgens de onderzoekers vooral te danken aan het besluit van operator Verizon om niet langer alleen Blackberry's in combinatie met een abonnement aan te bieden. Na AT&T is Verizon Amerika's grootste aanbieder van smartphones.

Droid

Vooral Motorola's Droid is in de Verenigde Staten sinds dat besluit populairder geworden, aldus de analisten. Zij verwachten de komende tijd veel concurrentie voor de iPhone. Dat komt onder meer doordat er steeds meer Blackberry's voor consumenten verschijnen, doordat Palm door HP is overgenomen en doordat het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 7 van Microsoft binnenkort beschikbaar is.

Apple zit echter ook niet stil. In de zomer van 2010 introduceert het bedrijf de vierde generatie van de iPhone. Daarmee hoopt de fabrikant de populariteit van de iPhone onder de smartphonegebruikers weer te laten toenemen.

Symbian

Uit onderzoek van Gartner blijkt dat op mondiaal niveau Symbian in 2009 nog altijd het meestgebruikte besturingssysteem voor smartphones was. Symbian is op 46,9 procent van de in 2009 verkochte smartphones als besturingssysteem geïnstalleerd. Dat zijn vooral, maar niet alleen, Nokia's. Op grote afstand volgt het besturingssysteem van de Blackberry (19,9 procent) en die van de iPhone (14,4 procent).

In de Verenigde Staten, waarop de studie van NPD betrekking heeft, wordt Symbian veel minder gebruikt.  NPD doet het onderzoek elk kwartaal onder ruim 150.000 gebruikers.

High-end smartphone test

Computable test de belangrijkste high-end smartphones. Lees de testresultaten voor de Android-telefoons.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De waarheid ligt iets anders.

Voor de geïnteresseerden:

http://www.roughlydrafted.com/2010/05/10/reality-check-npds-android-vs-iphone-sales-headlines/

meer androids verkocht nou begin maar te delen tussen
htc samsung sony erecson lg motorola google nexus archos enz enz tegen ..... iphone

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-11T16:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.