VOIP-markt groeit door kabelaansluitingen

Dit artikel delen:

Nederlandse bedrijven en consumenten kiezen steeds vaker voor een voip-aansluiting via de kabel. Uit cijfers van de website Telecompaper blijkt dat het aantal aansluitingen vooral groeit door een toename van het aantal voip-abonnementen die gebruikmaken van kabel en niet van DSL.

Het aantal voip-aansluitingen in Nederland groeide naar 3,69 miljoen in het eerste kwartaal van 2010. Dit is een toename van 3,3 procent vergeleken met een jaar eerder. Het aantal voip-abonnementen via de kabel nam toe met 3,9 procent. Voip via DSL nam toe met 1,7 procent.

De onderzoekers verwachten dat het aantal voip-aansluitingen dit jaar verder groeit met 2,5 en 3 procent. Het aantal voip-gebruikers zal dan aan het einde van het jaar tussen de 3,9 en 4 miljoen liggen. ‘De groei komt vooral door de verkoop van triple-play-abonnementen van kabelmaatschappijen zoals KPN, Tele2 en Online', zegt senior analist Kamiel Albrecht. Dit zijn abonnementen waarbij telefonie, internet en televisie zijn gebundeld.

PSTN/ISDN

De totale markt voor telefonie groeide met 12.500 aansluitingen het eerste kwartaal van 2010. In Nederland zijn er nu 6,019 miljoen telefonie-aansluitingen. Het aandeel PSTN/ISDN-aansluitingen neemt af. Steeds vaker wordt het vastetelefonie-abonnement opgezegd en gekozen voor een mobiele aansluiting. Het aantal huishoudens met alleen een mobiele telefoon bedraagt nu 1,32 miljoen.

KPN heeft nog steeds het grootste aandeel op de markt voor telefonie, namelijk 33,8 procent. Ziggo staat op een tweede plek, UPC is de derde aanbieder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Inmiddels is de VoIP markt nog verder gegroeid naar bijna 5 miljoen lijnen!

En volgend jaar gaat dit weer afnemen, omdat LTE een ADSL aansluiting wel kan vervangen qua capaciteit. De eerste afname zal in de ISDN 2 hoek zitten , daarna analoog.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-22T11:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.