Fujitsu Services bouwt netwerk Refaja ziekenhuis

Dit artikel delen:

Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal heeft een nieuw multi-service datanetwerk in gebruik genomen. Met dit door Fujitsu services geleverde netwerk is het ziekenhuis voorbereid op ontwikkelingen in de toekomst.

Eind vorig jaar constateerde het Refaja ziekenhuis dat de hele communicatie-infrastructuur moest worden vernieuwd om aan de toekomstige eisen te kunnen voldoen. Met de introductie van steeds geavanceerdere medische applicaties en de opkomst van gedigitaliseerde informatie, zoals röntgenfoto’s en CTI/MRI-scans, groeide de behoefte aan extra bandbreedte.

De noodzaak om draadloos gegevens te distribueren nam eveneens toe. Tevens onderzocht men welke mogelijkheden draadloze telefonie bood als alternatief voor de verouderde personenzoekinstallatie (PZI).

Het ziekenhuis besloot de complete bekabeling en alle actieve apparatuur in het bestaande datanetwerk te vervangen en een geheel nieuwe totaaloplossing te laten implementeren. Deze oplossing moest als basis dienen voor toekomstige uitbreidingen en zowel data als spraak- en video-informatie kunnen verwerken. 

Fujitsu Services verving de bestaande bekabeling door een Blolite-glasvezelnet, met twee sterpunten ten behoeve van een optimale beschikbaarheid. Vervolgens migreerde de 3Com Gold Partner het oude lan naar een snel, breedbandig 'switched voice-over-ip (voip) ready'-netwerk, bestaande uit 3Com-componenten. De hardwareonderdelen worden vijf jaar lang door Fujitsu Services onderhouden op basis van een 24x7 4-uurs fix-contract. 

 

In het najaar start Fujitsu Services een pilot ter voorbereiding op de aanleg van een draadloos lan (wlan). Dit moet vóór het einde van 2004 operationeel zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-20T11:39:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.