Telecom grootste motor Belgische economie

Sinds 1995 nam de productiviteit in de Belgische telecomsector jaarlijks met gemiddeld 6,2 procent toe. De toegevoegde waarde per werknemer in de telecom lag vorig jaar dubbel zo hoog als het Belgisch gemiddelde, aldus Filip Geerts van Agoria ICT.

Geerts bracht deze cijfers naar aanleiding van het internationaal Fitce-congres (Federation of Telecommunications Engineers of the European Union), dat van 8 tot 11 september plaatsvindt in Gent. De Belgische telecomsector (de producenten van telecomapparatuur en -netwerken, de telecomaanbieders en de telecom serviceverleners) presteerde de laatste jaren aanzienlijk beter dan de Belgische economie in zijn geheel. De groei lag er sinds 1995 gemiddeld vier keer hoger. 12 procent conomische groei in de periode 1995-2003 was te danken aan de telecombedrijven.
 
Ook qua productiviteit scoorde de telecomsector veel beter dan gemiddeld. De productiviteitswinst in de telecomsector bedroeg sinds 1995 jaarlijks gemiddeld 6,2 procent ten opzichte van 1,1 procent in de rest van de Belgische economie. In 2003 realiseerde een werknemer uit de telecom gemiddeld 143.000 euro aan toegevoegde waarde. Dat is meer dan het dubbele van een gemiddelde Belgische werknemer.
 
"We mogen best tevreden zijn over de prestaties van onze
telecombedrijven", zegt Geerts, die naast adjunct-directeur van Agoria ICT ook secretaris-generaal bij de Fitce is. "Al mogen we niet uit het oog verliezen dat de sector, en zeker de producenten van telecomapparatuur, tevens een moeilijke periode doormaakten. Wij hebben niettemin de indruk dat na de herstructureringen van de laatste jaren onze telecombedrijven opnieuw klaar zijn om verder door te groeien".
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-07T14:18:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.