Belgacom lanceert supersnel internet via vdsl

Begin volgende week lanceert Belgacom de eerste commerciële breedbandinternet via zijn nieuwe, supersnelle vdsl-netwerk.

Er zijn twee verschillende vdsl-pakketten: Vdsl Boost voor de particulier en het midden- en kleinbedrijf, en Vdsl Office voor grote ondernemingen.

Met Belgacom Vdsl Boost gebeurt het binnenhalen van informatie tegen een snelheid van 9Mbps (downstream); het verzenden van informatie vindt plaats met een maximale snelheid van 400 Kbps (upstream). Deze snelheden laat de gebruikers toe om verschillende toepassingen tegelijk te gebruiken, zoals surfen, telewerken, multimedia toepassingen, downloaden en spelletjes spelen op internet. De gegevenslimiet bedraagt 15 Gbyte per maand, en de abonnee kan tot 4 pc's simultaan aansluiten. Een abonnement kost 59,95 euro per maand (internettoegang inbegrepen). Voor het vdsl-modem moet 149 euro betaald worden.

Het Belgacom Vdsl Office abonnement richt zich uitsluitend tot de grote bedrijven Het wordt aangeboden als internettoegang en als Bilan-toegang (Belgacom private network oplossing), en laat snelheden toe van 9 Mbps downstream en 640 Kbps upstream. Hier zijn geen beperkingen wat betreft het aantal pc's en het gegevensvolume.

In het kader van dit breedband-project investeert Belgacom in een opwaardering naar een gemengd netwerk van koper en glasvezel. Daarbij trekt de onderneming in de grootste Belgische steden glasvezel tot aan de kabelverdelers. In eerste instantie komen de gebieden met een grote bevolkingsdichtheid aan de beurt.
Per direct is Belgacom Vdsl beschikbaar in gedeelten van Brugge (Sint-Andries), Gent, Antwerpen, Brussel (zuidrand), Mons en Liège (Ans).
 
In de Computable van volgende week (5 november) een uitgebreid artikel over de Nederlandse vdsl- en adsl 2+-initiatieven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

400 Mbps Upstream ??????????????????

Dat moet natuurlijk 400 Kbps zijn, da's logisch

http://www.belgacom.be/private/nl/jsp/dynamic/product.jsp?dcrName=hbs_vdsl_res&detailPage=hbs_vdsl_res_boost

VDSL ( http://www.vdslinternet.nl ) heeft lang niet alleen maar voordelen heb ik gemerkt...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-29T13:50:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.