Bedrijven keren Mobility Platform de rug toe

Dit artikel delen:

Het Mobility platform, een forum dat aanbieders van mobiele datadiensten verenigt, schudt op zijn grondvesten. De eerste bedrijven zeggen hun lidmaatschap op.

RAM Mobile Data, één van de deelnemers, keert het platform de rug toe, omdat het te weinig voor zijn lidmaatschap terug heeft gezien. "De eerste vier maanden is er weinig gedaan behalve dat er uitvoerig over procedures is gesproken. Tot een echte samenwerking van partijen is het niet gekomen", zegt Peter Groot, werkzaam bij de aanbieder van mobiele datacommunicatie.
 
Ook Logica CMG haakt af. Dit bedrijf laat het platform voortaan links liggen, omdat de markt zo klein is, dat het concern het platform niet nodig heeft voor zijn netwerk. Een derde afvallige is Microsoft. Andere deelnemers, waaronder Nokia en KPN beraden zich nog op hun lidmaatschap. Het Mobility Platform is niet onder de indruk van de twee afhakers gezien de kleine dertig deelnemers die resteren. Het wil de komende weken de balans opmaken bij de voorbereiding van de verhuizing naar Nederland Breedbandland eind dit jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mobility Platform kiest voor tweede jaar

Deze week heeft het Dagelijks Bestuur van het Mobility Platform besloten ook in 2005 haar activiteiten voort te zetten. De inspanningen van het Mobility Platform zullen zich in 2005 richten o.a. op de sectoren Gezondheidszorg, Mobiliteit, Veiligheid en Mobile Office in het MKB. Er zal in het komend jaar concreet inhoud worden gegeven aan de samenwerking met Nederland BreedbandLand. KPN Mobiel-topman Guy Demuynck is het komend jaar de Voorzitter. Hij bekleedt deze functie sinds augustus van dit jaar al ad-interim.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-04T11:16:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.