Acer verkoopt aanzienlijk minder tablets

Dit artikel delen:

Acer verwacht dit jaar minder tablets te verkopen dan eerst was verwacht. De daling van de vraag naar tablets kan niet worden gecompenseerd door de verkoop van Acer-notebooks. De Tawainese computerfabrikant maakte dit bekend na een aandeelhoudersvergadering.

Acer verwacht dit jaar 2,5 tot 3 miljoen tablets te verkopen. Begin dit jaar lag de schatting nog op 5tot 7 miljoen tablets. Voor zowel het tweede als derde kwartaal verwacht het bedrijf 800.000 tablets te verkopen. 

Het nieuws van Acer volgt kort nadat analist JPMorgan lagere productieplannen voorspelde voor concurrerende tablets door het succes van de Apple iPad. Producenten van niet-Apple-tablets zouden door het succces van de iPad, gevolgd door de iPad2, besloten hebben de productie van tablets ten opzichte van maart vorig jaar met 10 procent te verminderen. Concreet zou de productie zijn verminderd van 81 naar 73 miljoen stuks.

Gianfranco Lanci, de topman van Acer, is al opgestapt na verschil van inzicht met de eigenaren. Volgens Acer zou het bedrijf enkele maanden lang gediscussieerd hebben met Lanci over de koers die het bedrijf moet varen op de tabletmarkt. Acer voert een agressieve strategie door om marktaandeel te pakken in het tabletsegment.

Overschot

Acer heeft verder in de Europese markt te maken met een pc-overschot. Om distributeurs te stimuleren het overschot weg te werken reserveert de Tawainese pc-fabrikant 150 miljoen dollar. Daarnaast moeten 300 werknemers uit de EMEA-regio het bedrijf verlaten. Er staan ook in Nederland te veel Acer-pc's, zoals notebooks en netbooks, opgeslagen bij distributeurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tsja, Acer tablets kosten hetzelfde als iPads, vanaf 500 euro. Mij lijkt het redelijk als de prijs van een tablet gelijk is aan die van een netbook, dus 200 tot 250 euro. Momenteel zitten alleen de C-merk/merkloze tablets met verouderde Android-versies en te korte accuduur in dit prijssegment. Consumenten die het wachten kunnen opbrengen kijken dus nog even de kat uit de boom.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-16T14:34:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.